субота, 14 лютого 2009 00:30

Російські вболівальники просять у Медведєва та Путіна помилувати біатлоністів

Російські вболівальники просять у Медведєва та Путіна помилувати біатлоністів
Російські вболівальники збирають підписи для звернення до Президента Росії Дмитра Медведєва та глави уряду Росії Володимира Путіна з приводу допінг-скандала. "Співтовариство російських уболівальників звертається до вас у зв"язку з драматичними для нас подіями, які відбулися напередодні чемпіонату світу з біатлону-2009.

Холоднокровно та недвозначно наших спортсменів, і наш спорт зокрема, у котрий раз вже занурили у бруд. Лідерів збірної - Катерину Юрьєву, Альбіну Ахатову та Дмитра Ярошенка - публічно звинуватили у вживанні заборонених препаратів, і вони були вимушені покинути корейський Пхенчхан за два дні до старту змагань. Перемога має віддаватися найшвидшому, найсильнішому, найнаполегливішому. Однак,

чому кожен раз у подібних скандалах дивом опиняються російські спортсмени? Чому вони повинні страждати через політичні інтриги та намагання деяких людей збагатитися на спорті? Цим листом закликаємо вас зсунути з мертвої крапки системну інертність та абсолютне бездіяння Союзу біатлону Росії, а також звернути увагу міністерства спорту, туризму та молодіжної політики Російської Федерації на діяльність інших профільних організацій. Ми цілком упевнені, що жоден із звинувачених біатлоністів не ризикнув би кар"єрою усього свого життя навмисно приймаючи заборонені препарати.

Ми також упевнені, що все це відбувалося не без участі впливових людей, які зараз намагаються зганьбити наш спорт і роблять винуватими безпосередньо спортсменів. Просимо вас втрутитися в ситуацію, яка склалася, і не дати цим людям зруйнувати кар"єри атлетів і нашу віру у весь російський спорт", - йдеться в листі на офіційному сайті Катерини Юрьєвої.

Сюжет телеканалу "Вєсті" про допінг-скандал.


Російська біатлоністка Катерина Юрьєва подякувала вболівальникам за підтримку.

 



Sports.ru, Gazeta.ua, "Первый канал"

Зараз ви читаєте новину «Російські вболівальники просять у Медведєва та Путіна помилувати біатлоністів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі