вівторок, 17 лютого 2009 16:30

"Російські тенісисти грали договірні матчі" - букмекерські контори

"Російські тенісисти грали договірні матчі" - букмекерські контори
Матч російських тенісистів Дмитра Турсунова та Теймураза Габашвілі у першому колі турніру в Марселі викликав підозри букмекерів.

Про це повідомляє інтернет-видання Infox.ru з посиланням на аналітика однієї з російських букмекерських контор. На думку аналітика, як мінімум перші два сети цієї зустрічі були зіграно "нечисто". Матч закінчився перемогою Турсунова з рахунком 3:6, 6:2, 6:2.

За даними видання, Турсунова вважали фаворитом і за якийсь час до початку зустрічі коефіцієнт на його перемогу на біржі ставок коливався в межах1,5-1,6 (чим менше коефіцієнт, тим вище оцінюється ймовірність події). Це означає, що на один поставлений карбованець у разі перемоги Турсунова виплачувалися один карбованець і 50-60 копійок.

Проте перед самим початком гри основним претендентом на перемогу гравці на тоталізаторі визнали вже Габашвілі. Не дивлячись на те, що Габашвілі виграв перший сет, гравці на тоталізаторі не підняли його шанси вище, ніж перед початком матчу. А після того, як Габашвілі виграв перший гейм другого сету, ставки на його перемогу впали. При цьому загальний об"єм ставок на цю зустріч на біржі Betfair склав більше напівмільйона доларів, що значно перевищує звичайні для матчів такого рівня суми. За словами аналітика, насправді фаворитом зустрічі був Турсунов, але на біржі ставок він повернув собі цей статус тільки в третьому сеті. Букмекер припустив, що у разі перемоги Габашвілі Асоціація тенісистів-професіоналів (ATP) провела б розслідування обставин матчу, оскільки то, яким чином Габашвілі за один день перетворився з аутсайдера на фаворита, викликало б підозри.

На початку лютого 2009 року підозри букмекерів викликав матч аргентинця Гільєрмо Каньяса та хорвата Антоніо Вєїча на турнірі у Загребі, який несподівано закінчився перемогою Вєїча.

Betfair почала розслідування обставин матчу. Поки що про результати розслідування не повідомлялося.

Лента, Sports.ru

Зараз ви читаєте новину «"Російські тенісисти грали договірні матчі" - букмекерські контори». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі