понеділок, 08 вересня 2008 10:19

Російські сумоїсти довічно дискваліфіковані за вживання марихуани

Російські сумоїсти брати Сослан і Батраз Борадзови отримали довічну дискваліфікацію за вживання марихуани, повідомляє AP. Це рішення було прийняте Асоціацією сумо Японії після того, як сталі відомі результати повторного аналізу допінг-проб російських спортсменів. Аналіз підтвердив, що брати Борадзови вживали заборонену речовину.

Борадзови були викриті у вживанні марихуани за результатами допінг-тесту, який 2 вересня пройшли 69 сумоїстів, що виступають у цих елітних девізіонах. Тест на марихуану був проведений після того, як у вживанні цього наркотика почали підозрювати російського сумоїста Сослана Гаглоєва, якого дискваліфікували довічно.

Голова Асоціації сумо Японії, один з найтитулованіших сумоїстів в історії Китаноумі подав у відставку, взявши на себе відповідальність за скандал. Про це повідомляє агентство FrancePresse. Китаноумі вважається вчителем Батраза Борадзова.

Асоціацію сумо Японії замість Китаноумі очолить інший колишній сумоїст. За даними агентства, його звуть Мусасігава. Відзначимо, що серед йокодзун (великих чемпіонів) минулого людей на ім"я Мусасігава немає. Тим часом, назву Мусасігава носить одна з найбільших шкіл сумо. Можливо, мається на увазі, що наступником Китаноумі стане володар титулу йокодзуни Мусасімару, один з відомих випускників школи Мусасігава.

28-річний Сослан Борадзов, що виступає під псевдонімом Рохо ("Російський фенікс") і його 26-річний брат Батраз, що виступає під псевдонімом Хакуродзан ("Російська біла гора"), у вживанні марихуана не зізналася.

"Лента.ру"

Зараз ви читаєте новину «Російські сумоїсти довічно дискваліфіковані за вживання марихуани». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі