четвер, 27 грудня 2018 16:52

Російські спортсмени не хочуть повертати нагороди, які виграли завдяки допінгу

Російські спортсмени не хочуть повертати нагороди, які виграли завдяки допінгу
Росія повинна повернути олімпійські медалі

Міжнародний олімпійський комітет вимагає від Олімпійського комітету Росії вплинути на своїх спортсменів, щоб ті повернули медалі. Мова йде про нагороди, яких їх позбавили за застосування допінгу на Олімпіадах 2008, 2012 і 2014 років.

Також олімпійські медалі повинні повернути і "чисті" атлети, які виступали в одній команді або екіпажі зі спортивними шахраями (легкоатлетична естафета, бобслей-четвірка).

Наприклад, у легкій атлетиці олімпійцями, покараними за порушення антидопінгових правил під час масштабної перевірки проб із літніх Ігор 2008 і 2012 років, були повернуті тільки 5 нагород. МОК чекає повернення ще 24 медалей.

У зимових видах МОК за вживання допінгу наклав санкції на 43 російських спортсменів, які брали участь в Іграх у Сочі. Однак потім спортивний арбітражний суд (CAS) у Лозанні виправдав 28 із них. Завойовані медалі все ще не повернули бобслеїсти, які перемогли у двійках і четвірках.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росію чекають серйозні санкції через футбольні матчі в окупованому Криму

Переможець Олімпійських ігор-2012 у Лондоні у важкій атлетиці Олексій Торохтій звинувачується у вживанні стероїдів. Українця можуть позбавити золота Олімпіади.

Зараз ви читаєте новину «Російські спортсмени не хочуть повертати нагороди, які виграли завдяки допінгу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі