середа, 02 квітня 2008 11:56

Російські футболісти попросили їх застрахувати

19 російських футболістів з числа тих, що входять у національну збірну направили у Російську футбольну Прем"єр-лыгу (РФПЛ) звернення, у якому просять внести до регламенту РФПЛ пункт про обов"язкове страхування гравців.

Звернення підписали, зокрема, Костянтин Зирянов, Дмитро Сичов, Юрій Жирков, Володимир Габулов, Олексій та Василь Березуцькі. Таким чином, футболісти зробили спробу захистити не тільки самих себе, але і своїх менш забезпечених і відомих колег. У "Росгосстраху", який є титульним спонсором чемпіонату Росії, вже відзначили, що ведуть переговори з цього питання. У РФПЛ заявили, що розглянуть можливість внесення змін в регламент найближчим часом.

У європейській першості і північноамериканських спортивних лігах система, яку футболісти вимагають ввести в Росії, вже діє. За даними футболістів, для реформи РФПЛ необхідно буде витратити всього півтора відсотки від отриманих доходів протягом сезону 2008 року.

За розрахунками "Росгосстраха", розрахунки футболістів вірні тільки у тому випадку, якщо мова йде про страхування постійної втрати професійної працездатності. Якщо ж страхуватися буде і здоров"я, то тоді витрати зростуть у багато разів, оскільки спортсмени відносяться до групи ризику.

"Коммерсант"

Зараз ви читаєте новину «Російські футболісти попросили їх застрахувати». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі