пʼятниця, 06 липня 2007 15:18

Російська лижниця знімала похмілля допінгом

У крові 22-річної лижниці Ірини Артьомової, що входить в збірну Росії, виявлений заборонений препарат фуросемід. Спортсменка відвідала весілля своєї подруги, а наступного дня намагалася зняти похмілля ліками, які виявилися допінгом. Тепер Артемовій загрожує дискваліфікація на два роки, повідомляє Лента.Ру.

- На жаль, вимушений підтвердити, що в крові Ірини дійсно виявлений фуросемід, і тепер їй загрожує дворічна дискваліфікація. Сама Ірина розповідає, що прийняла препарат по незнанню. Перед зборами вона була на весіллі у подруги, де трохи порушила режим, і наступного дня за порадою сусідки прийняла цей препарат, що володіє сечогінним ефектом. З лікарями і тренерами збірної команди Ірина, на жаль, нічого не узгодила. Така дурна і непотрібна ситуація трапилася, - підтвердив старший тренер жіночої збірної Росії Олексій Прокуроров.

Допінг-контроль проводився фахівцями Всесвітнього антидопінгового агентства (ВАДА) на зборі національної команди Росії в турецькому Кемері. За словами лижниці, вона відвідала весілля своїх друзів ще до відльоту до Туреччини.

Ірина Артьомова чотири рази перемагала на чемпіонатах світу серед юніорів і вважається однією з найперспективніших російських лижниць.

Зараз ви читаєте новину «Російська лижниця знімала похмілля допінгом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі