середа, 27 січня 2010 14:59

Російська лижниця зізналась у вживанні допінгу

Російська лижниця зізналась у вживанні допінгу

Російська лижниця Олена Сидько, викрита у вживанні допінгу, відмовилася від контрольної проби "В", зізнавшись таким чином у вживанні заборонених препаратів.

Після відмови Сидько від проведення повторної проби Федерація лижних гонок Росії (ФЛГР) дискваліфікувала її на два роки, повідомляє агентство "Весь спорт".

Інформація про те, що 30-річна лижниця попалася на вживанні рекомбінантного еритропоетину (repo), з"явилася 26 січня. Сидько не пройшла допінг контроль 26 грудня після перемоги в спринті класичним стилем на турнірі "Красногорская лыжня" в Підмосков"ї.

23 січня спортсменка була виключена зі складу збірної Росії з лижних гонок на Олімпіаду 2010 року у Ванкувері, причому головний тренер команди Юрій Чарковський тоді пояснив це рішення зайвою вагою спортсменки.

Інформацію про дискваліфікацію Сидько в інтерв"ю агентству "Весь спорт" підтвердив президент ФЛГР і віце-президент Олімпійського комітету Росії (ДКР) Володимир Логінов. За його словами, документи про позитивну пробу "А" спортсменки надійшли в офіс ФЛГР вдень 26 січня.

Ввечері 26 січня на офіційному сайті Міжнародної федерації лижних видів спорту (FIS) Сидько був привласнений статус "не допущена" ("not allowed").

За матеріалами Лента

Зараз ви читаєте новину «Російська лижниця зізналась у вживанні допінгу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі