вівторок, 10 квітня 2018 21:30

"Рома" - "Барселона" 3:0, "Ліверпуль" - у півфіналі

"Рома" - "Барселона" 3:0, "Ліверпуль" - у півфіналі
"Ман Сіті" спробує реабілітуватися за перший матч з "Ліверпулем"

У вівторок, 10 квітня, у повторному матчі чвертьфіналу Ліги чемпіонів "Манчестер Сіті" спробує зробити подвиг і взяти реванш у "Ліверпуля" за поразку в першому поєдинку з рахунком 0:3.

Цікаво, що "містяни" вдруге в історії дісталися до чвертьфіналу. У сезоні 2015/16 вони здолали "ПСЖ" із загальним рахунком 3:2 (2:2 в гостях, 1:0 вдома).

Раніше в єврокубках "Ман Сіті" лише раз зустрічався з співвітчизниками. У півфіналі Кубка кубків-1970/71, будучи діючими володарями трофея, манкуніанці програли обидва матчі "Челсі" з однаковим рахунком 0:1.

До поєдинку 1/8 фіналу проти "Базеля" (1:2) манкуніанці не програвали вдома у Лізі чемпіонів протягом 13 матчів поспіль (+10=Н3). До цього "Сіті" в першому турі ЛЧ-2015/16 з аналогічним рахунком поступився "Ювентусу". У Базелі команда Хосепа Гвардіоли перемогла з результатом 4:0.

У цій Лізі чемпіонів "Сіті" обіграв в Манчестері "Шахтар" (2:0), "Наполі" (2:1) і "Фейєноорд" (1:0). Манкуніанці відсвяткували сім перемог у восьми останніх домашніх матчах, в тому числі чотири поспіль до поразки від "Базеля".

У свою чергу "Ліверпуль" виграв 10 з 13 протистоянь в 1/4 фіналу Кубка чемпіонів/Ліги чемпіонів:

"Ліверпуль" у минулому провів вісім двоматчових протистоянь з англійськими клубами (не рахуючи двох зустрічей на груповому етапі ЛЧ-2005/06), вигравши п'ять. Останнє було в сезоні 2015/16, коли мерсисайдці вибили в 1/8 фіналу Ліги Європи УЄФА "Манчестер Юнайтед" (2:0 вдома, 1:1 в гостях). На "Енфілді" один з м'ячів забив Роберто Фірміно.

"Червоні" провели шість двоматчових протистоянь із співвітчизниками в рамках Кубка чемпіонів. Вперше це сталося в першому колі сезону 1978/79 в матчах з "Ноттінгем Форест" (0:2 в гостях, 0:0 вдома).

"Ліверпуль" також двічі зіграв внічию з "Челсі" на груповому етапі ЛЧ-2005/06.

"Червоні" ніколи не вигравали в єврокубках в гостях у співвітчизників: +5-4. Загальна статистика "Ліверпуля" в матчах з англійськими клубами в єврокубках: +6=8-5.

До вашої уваги стартові склади суперників:

"Манчестер Сіті": Едерсон, Уокер, Стерлінг, Ляпорт, де Брюйне, Сане, Б. Сілва, Сільва, Фернандіньо, Отаменді, Жезус

"Ліверпуль": Каріус, ван Дейк, Вейналдум, Ловрен, Мілнер, Фірміно, Салах, Мане, Окслейд-Чемберлен, Робертсон, Александр-Арнольд

2' Гооооол! Господарі перехопили м'яч після невдалого виносу ван Дейка, Фернандіньо гострим пасом знайшов Стерлінга, той у дотик відпасував на Жезуса, а Габріель так само в дотик зробив результативний удар. 1:0 - феєричний початок!

14' Дуже неоднозначний момент з Мане, який жорстко зіграв проти Отаменді, виставивши ногу і врізавши супернику в пах. Голкіпер Едерсон, якого Мане грубо травмував в матчі першого кола чемпіонату Англії (5:0), заштовхав Сіндіо. Арбітр обмежився жовтою карткою для Мане. "Гірчичник" заробив і воротар "Ман Сіті".

29' Сане відверто познущався над Александром-Арнольдом, якого обхитрив одним нехітрим фінтом. Суддя Матео Лаос нагородив захисника ліверпульців жовтою карткою.

30' М'яч потрапив у руку Мілнеру в штрафному, Бернарду Сілва активно вказував арбітру, що треба призначати 11-метровий. Рефері нагородив півзахисника господарів попередженням.

32' Фернандіньо зіткнувся у штрафному з суперником і впав. Арбітр продовжив гру.

35' де Брюйне на швидкості втік від Фірміно, який грубо зупинив опонента і заробив чергове попередження своєї команди.

39' Бернарду Сілва майстерно зупинив мяч і пробив по воротам - мимо.

41' Відмінний момент у "Манчестер Сіті": Бернарду Сілва за меж штрафного пробив у стійку. По ходу м'яч зачепив голову Ловрена.

45' Шикарний момент у "Ліверпуля": Салах вивів віч-на-віч з голкіпером Окслейда-Чемберлена, який обіграв Едерсона, але з гострого кута не влучив у порожні ворота.

У паралельному матчі "Рома" обігрує "Барселону" - 1:0, але за сумою двох матчів поступається - 2:4.

Другий тайм Пеп Гвардіола розпочав на трибунах: наставник "Ман Сіті" активно протестував проти незарахованого арбітром голу і був вилучений з лави запасних.

55' Знову неоднозначний момент: де Брейне пробіг метрів 30, наблизився до воріт, де його зачепив Фірміно, але арбітр промовчав.

56' Гоооооол! В атаці у відповідь Салах проявив приголомшливе самовладання і забив дуже важливий м'яч - 1:1.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Мохаммед Салах: гравець тижня та трансферна ціль грандів

УВАГА! У цьому матчі лише диво може врятувати "ман Сіті" від вильоту з турніру, у той-таки час "Рома" забила другий м'яч і лише одне взяття воріт відділяє римлян від виходу в наступний раунд. Тому вперше в нашій практиці по ходу переключаємося на інший поєдинок.

За "Рому" забивали Джеко (на 6-й хвилині) і де Россі (на 58-й з пенальті).

81' Просто фантастичний момент у Ель-Шаараві, який вийшов на заміну: після пасу Флоренці півзахисник "Роми" пробивав з близької відстані, але "Барселону" врятував тер Штеген.

82' Гооооооооооол!!! 3:0. Манолас забив після розіграшу кутового. Назріває справжня сенсація.

90+4' Кінець матчу. "Рома" виграла - 3:0 і зробила, здавалось би, неможливе, вибивши з Ліги чемпіонів одного з фаворитів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як "Манчестер Сіті" принизив "Ліверпуль" - 5:0

У середу, 11 квітня, в заключних матчах 1/4 фінала "Севілья" спробує подолати опір "Баварії" (1:2), а "Ювентус" намагатиметься зробити сенсацію з "Реалом" (0:3).

Зараз ви читаєте новину «"Рома" - "Барселона" 3:0, "Ліверпуль" - у півфіналі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі