середа, 09 квітня 2008 14:55

Рогге: естафету олімпійського вогню ніхто відміняти не збирається

Президент Міжнародного олімпійського комітету (МОК) Жак Рогге заявив, що МОК не розглядає можливість відміни естафети олімпійського вогню. За словамим Рогге, на екстреному засіданні виконавського комітету МОК, запланованого на 9 квітня, це питання навіть не обговорюватиметься.

Інформація про те, що МОК може відмінити етапи олімпійської естафети, що залишилися, з"явилася 8 квітня. За день до цього під час паризького етапу естафети організаторам довелося чотири рази гасити факел і ховати його в автобусі від активістів руху на підтримку Тібету. Протестуючі кілька разів намагалися дістатися до факелоносців і погасити вогонь.

Рогге зробив свою заяву в інтерв"ю французькому телеканалу France 3. За словами президента МОК, учасники засідання виконавського комітету вивчать ті труднощі, які виникли у організаторів естафети під час етапів, що вже відбулися.

У вівторок, 8 квітня, олімпійський вогонь прибув в Сан-Франциско, де сьогодні пройде черговий етап естафети. У місті вже почалися демонстрації на підтримку Тібету. Мер Сан-Франциско Гевін Ньюсом розповів, що він проконсультувався з властями Парижа і Лондона і цілком уявляє собі, з чим можуть зіткнутися органи правопорядку американського міста під час проведення естафети олімпійського вогню.

"Лента.ру"
Зараз ви читаєте новину «Рогге: естафету олімпійського вогню ніхто відміняти не збирається». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі