середа, 12 серпня 2009 16:45

Результати тендеру на реконструкцію НСК "Олімпійський" можуть відмінити

Результати тендеру на реконструкцію НСК "Олімпійський" можуть відмінити

Учасники тендеру на проведення робіт зі встановлення скляного купола над НСК "Олімпійський", попросили Міністерство сім"ї, молоді та спорту, Міністерство економіки та ХК "Київміськбуд" скасувати результати конкурсу.

Вони звинуватили тендерну комісію в махінаціях при визначенні переможця, дніпропетровського ТОВ "Майстер-Профі-Україна".

Один із учасників тендеру, "Проектно-будівельне підприємство "Азовінтекс", написало лист-скаргу. Компанія попросила міністра сім"ї, молоді та спорту Юрія Павленка відхилити отриману від ХК "Київміськбуд" кандидатуру виконавця робіт ТОВ "Майстер-Профі-Україна".

Учасники тендера "Азовінтекс", ВАТ "Укрстальконструкція", а також ВАТ "Укрнііпроектстальконструкція ім. В. Н. Шимановського" вважають рішення тендерного комітету необ"єктивним.

"Оцінка переможців лише за одним критерієм "вартість робіт" без урахування якості, надійності і довготривалості експлуатації об"єкта помилкова і з великою ймовірністю може призвести не тільки до низької якості робіт, але й зриву взятих Україною зобов"язань щодо організації проведення футбольного чемпіонату з футболу "Євро - 2012", - зазначено в листі.

Нагадаємо, у липні тимчасова слідча комісія Верховної ради встановила низку організаційних і фінансових зловживань при будівництві НСК "Олімпійський". Зокрема, депутати звинуватили організаторів будівництва в тому, що вони хочуть звести туалет за 262 тисячі євро.

Втім, пізніше ця інформація була категорично спростована. Зокрема, головний архітектор проекту реконструкції "Олімпійського" Юрій Серьогін заявив, що велика сума виділена з бюджету для будівництва не лише туалету, а ще й трансформаторної підстанції.

Дані про зловживанні на будівництві також заперечили Федерація футболу України та міністр Юрій Павленко.

ТСН

Зараз ви читаєте новину «Результати тендеру на реконструкцію НСК "Олімпійський" можуть відмінити». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі