неділя, 20 лютого 2022 09:06

Результати останнього дня Олімпіади та підсумковий командний залік

20 лютого завершилися зимові Олімпійські ігри у Пекіні.

В останній день змагань було розіграно п'ять комплектів нагород.

Україна мала шанси тільки у лижних перегонах серед жінок на 30 км. Представниці України були далекими від боротьби за нагороди. Марина Анцибор фінішувала 37-ою, а Вікторія Олех - 58-ою.

Перемогла норвежка Тереза Йогауґ. Срібною та бронзовою призерками стали американка Джессіка Діґґінс та представниця Фінляндії Кертту Нісканен відповідно.

Олімпійськими чемпіонами з бобслею у четвірках стали представники Німеччини: Франческо Фрідріх, Торстен Марґіс, Канді Бауер, Александр Шюллер. "Срібло" також в німецького екіпажу - Йоганеса Лохнера, Флоріана Бауера, Крістофера Вебера, Крістіана Распа. Третє місце здобули представники Канади Джастін Кріппс, Раян Соммер, Кем Стоунз, Бен Коквелл

Збірна Фінляндії перемогла у фіналі команду Олімпійського комітету Росії з хокею - 2:1. Фіни вперше в історії виграли "золото" Ігор в цьому виді спорту серед чоловіків. "Бронза" у команди Словаччини.

Олімпійським чемпіоном у паралельному слаломі стала команда Австрії. У Німеччини - "срібло", а бронзова нагорода дісталася Норвегії.

Переможцем змагань із керлінґу серед жінок стала команда Великобританії. Британки у фіналі перемогли Японію - 10:3. Збірна Швеції здобула бронзові нагороди.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Олімпіада-2022: підсумки 15-го дня і медальний залік

Достроковим переможцем командного заліку в Пекіні стала збірна Норвегії, яка має у своєму активі 16 золотих нагород, вісім срібних та 13 бронзових.

На другій сходинці - команда Німеччини, яка має в активі 12 золотих медалей, десять срібних та п'ять бронзових.

Замкнув трійку лідерів Китай. Господарі здобули дев'ять золотих, чотири срібних та дві бронзові нагороди.

Збірна України з однією срібною нагородою поділила 25-те місце із командою Іспанії.

Автор: olympics.com
  Підсумковий медальний залік Олімпіади-2022
Підсумковий медальний залік Олімпіади-2022

Зимові Олімпійські ігри в Пекіні триватимуть з 4 по 20 лютого 2022 року.

Під час зимової Олімпіади проводяться змагання з 15-ти дисциплін у семи видах спорту. Усього розіграють 109 комплектів медалей.

Українські спортсмени у столиці Піднебесної виступили в 12-ти дисциплінах.

Зараз ви читаєте новину «Результати останнього дня Олімпіади та підсумковий командний залік». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі