вівторок, 24 липня 2007 10:47

Рекордсменка світу Лисенко може пропустити Олімпіаду

Рекордсменка світу метанні молота Тетяна Лисенко, 22 роки, може через допінгові проблеми пропустити в серпні чемпіонат світу в Осаці і Олімпійські ігри-2008 в Пекіні.

Допінг-проба, яка дала позитивний результат, була узята у спортсменки фахівцями Усесвітнього антидопінгового агентства (ВАДА) 9 травня під час так званого позазмагального допінг-контролю. При аналізі допінг-проби "А" в лозаннській лабораторії, одній з найдосконаліших в світі, був виявлений препарат, що відноситься до класу S4 "Агенти з антиестрогеновою активністю". Про це говориться в листі, присланому у Всеросійську федерацію легкої атлетики (ВФЛА) з ВАДА.

Препарат, виявлений в організмі Лисенко, в список заборонених ВАДА не входить, але зменшує ризик побічних ефектів після прийому стероїдів і збільшує рівень чоловічого гормону тестостерону. Крім Лисенко, в застосуванні цієї речовини звинувачується інша росіянка Катерина Хороших, що тренується також, як і Тетяна, у Миколи Белобородова.

Як заявив головний тренер збірної Росії по легкій атлетиці Валерій Куличенко, до того, як будуть відомі результати проби "Б", говорити про вживання допінгу некоректно. Проте очевидно, що будучи виявленим в організмі спортсменки, цей препарат вказує на те, що спортсменка вживала якісь заборонені препарати.

Над Лисенко виникла загроза дискваліфікація мінімум на два роки, а значить, Тетяна не зможе поїхати до Пекіна, якщо підозри підтвердяться, повідомляє newsru.com.

Зараз ви читаєте новину «Рекордсменка світу Лисенко може пропустити Олімпіаду». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі