Ексклюзиви
пʼятниця, 02 листопада 2007 15:48

Реконструкція "Олімпійського" обійдеться в 1,5 мільярда гривень

Після ухвалення державної програми про проведення Євро-2012 на порядку денному стоїть рішення питання про долю Національного спортивного комплексу "Олімпійський". . Схоже, проблема буде вирішена вже найближчим часом, повідомляє Главред.

Про останні новини із цього приводу розповів міністр України у справах сім"ї, молоді і спорту Віктор Корж:

- Днями пройшла презентація проекту реконструкції НСК "Олімпійський". Його автори – всесвітньо відома німецька фірма "Hochtief". Група експертів, представників федерації футболу і органів виконавчої влади дали високу оцінку цій презентації.

Думаєте, що зупиняться на даному проекті?

Дуже висока вірогідність того, що буде прийнятий саме цей проект. Тим паче, що фірма "Hochtief" зарекомендувала себе в світі найкращим чином. Вона брала активну участь в будівництві головної спортивної арени майбутніх олімпійських ігор в Пекіні. Побудувала велику кількість стадіонів і в Європі, і в світі. На мою думку, питання щодо проекту буде вирішено за один-два тижні. Нам потрібно терміново паралельно завершити проектування і приступати до початку будівельних робіт. Ухвалено рішення – стадіон залишається в державній власності. Він залишиться обличчям столичного і українського спорту й буде оновлений за найсучаснішими технологіями.

Скільки коштуватиме його реконструкція?

Загальна вартість складе приблизно 1,5 мільярда грівень. Причому, десь 5-8 відсотків від цих засобів піде на проектування. Адже це дуже складна споруда, яка дійсно відповідатиме всім найвищим вимогам.

Як німецький проект вирішує проблему будівництва торгово-розважального комплексу перед входом на стадіон?

Вже немає ніяких сумнівів із цього приводу. Є політичне рішення, яке є керівництвом до дії. Є однозначне рішення і Президента, і прем"єра – недобудовану споруду необхідно знести.

А з чиєї кишені братимуться кошти?

На сьогоднішню сесію Київради винесений проект розпорядження про демонтаж об"єкту на площі перед стадіоном. Сподіваюся, все буде вирішено. Хоча бентежить те, що там зміцнилося думка – вирішити проблему тільки за рахунок Кабінету міністрів. Думається, що київська мерія повинна взяти пайову участь. Адже рішення ухвалювали вони. Всі передбачені для таких випадків платежі отримували вони. Дуже сподіваюся, що питання буде вирішено при загальному розумінні рівної відповідальності.

На скільки глядачів, за німецьким проектом, розрахований стадіон? І коли передбачається початок реконструкції?

За цим проектом, арена вміщатиме 70- тисяч глядачів (при вимогах УЄФА в 50 тисяч). Плюс 10 тисяч для спеціальних персон – VIP-гостей і преси. Що стосується початку реконструкції, то ймовірно роботи почнуться в першому кварталі 2008 року.

Зараз ви читаєте новину «Реконструкція "Олімпійського" обійдеться в 1,5 мільярда гривень». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути