середа, 16 квітня 2008 13:31

Реконструкція НСК "Олімпійський" обійдеться в $300 млн (ФОТО)
10

Як повідомляла "Газета по-українськи", реконструкцію НСК "Олімпійський" в Києві проводитиме тайваньська компанія Archasia Design group limited. Таке рішення ухвалили 21 з 24 членів жюрі Конкурсу з визначення кращої проектної пропозиції по реконструкції НСК "Олімпійський".

Сьомого квітня жюрі відібрало 15 проектних пропозицій з боку вітчизняних і іноземних компаній, зокрема з Австрії, Великобританії, Китаю, Німеччини і Тайваню. У компаній, які програли, є ще п"ять днів, з моменту оголошення рішення, щоб осперечити вердикт комісії.


Archasia Design Group Limited проектувала ряд об"єктів для Олімпіади в Пекіні-2008, а також більшість об"єктів для Всесвітніх ігор 2009 року в Тайвані, у тому числі і головну арену. Так само Archasia має досвід роботи і на території СНД, зокрема в Росії. Китайська компанія займається зведенням Олімпійського парку в Сочі для літньої Олімпіади 2014 року.

Вартість робіт по реконструкції "Олімпійського" складе близько 1,5 млрд. гривень (300 млн. доларів). Причому всі компанії, які прийняли участь в тендері, давали письмові гарантії, що не перевищать цю суму. 300 мільйонів будуть виділено вже цього року, а знос ТРЦ "Троїцький" буде відновлений найближчим часом.


Згідно вимогам УЄФА, всі роботи на стадіоні повинні бути закінчені до 1 липня 2010 року.

Згідно проектної документації, будівництво арени займе 794 дні, а вміщати арена буде близько 85 тисяч глядачів. Правда, можливо, в цілях здешевлення будівництва, кількість глядацьких місць скоротять.


Реконструйована арена стане універсальним комплексом. Окрім футболу (саме "Олімпійський" повинен прийняти фінал Євро-2012) і легкоатлетичних змагань, на стадіоні можна буде проводити ще низку заходів. Це концерти, виставки і навіть матчі з американського футболу. Також в інфраструктуру стадіону будуть включені різні кафе і ресторани.

"Спорт.com.ua"
Зараз ви читаєте новину «Реконструкція НСК "Олімпійський" обійдеться в $300 млн (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі