понеділок, 20 серпня 2007 19:06

Реконструкція арени шотландського "Хартса" обійдеться в 50 мільйонів фунтів

Литовський бізнесмен російського походження Роман Романів має намір вкласти 51 мільйон фунтів в реконструкцію стадіону шотландського клубу "Хартс", власником якого він є, інформує www.gazeta.ru.

Стадіон "Тайнкесл" є домашньою ареною "Хартс" з 1886 року. Він неодноразово добудовувався і перебудовувався, і тепер йому належить пережити ще одне оновлення, в результаті якого у "Тайнкесла" з"явиться нова трибуна, місткістю 10 тисяч глядачів, готель, офісний комплекс, тренажерний зал, новий клубний магазин, апартаменти, а також суперсучасні приміщення для проведення прес-конференцій і банкетів. Загальна місткість стадіону виросте з 17,5 до 23 тисяч глядачів.

На думку Романова, "плани правління клубу, щодо реконструкції стадіону, принесуть користь як самому клубу, так і Едінбургу в цілому". Згідно його розрахункам, реконструкція "Тайнкесла" створить близько 300 нових робочих місць, а її економічний ефект складе біля 1,2 мільйона фунтів в рік.

Будівельні роботи можуть початися наступним літом, а завершення реконструкції заплановане на весну-лето 2010 року. Якщо на період реконструкції "Хартс" не зможе виступати на домашній арені із-за ведення будівельних робіт, команда може тимчасово переїхати на стадіон "Мюррейфілд", на якому зазвичай виступає національна збірна Шотландії з регбі.

У 2004 році тодішній голова правління  клубу "Хартс" Кріс Робінсон оголосив про плани продажі "Тайнкесла", проте його наміри викликали велику незадоволеність у рядах уболівальників команди. Питання було зняте з порядку денного тільки в 2005 році після того, як шотландський клуб був придбаний Романовим.
Зараз ви читаєте новину «Реконструкція арени шотландського "Хартса" обійдеться в 50 мільйонів фунтів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі