понеділок, 26 травня 2008 12:15

Райкконен вибачився перед Зутілом

Очікування уболівальників "Феррарі" напередодні Гран-прі Монако були досить великі, оскільки червоні машини займали весь перший ряд стартового поля. Проте гонка перетворилася для Скудерії в низку образливих прорахунків і невдач.

- Прикро, що я закінчив гонку третім, але обставини обернулися проти нас, що запросто може статися в таких умовах і на такій трасі, – говорить Масса. – Після старту я був дуже швидкий, і машина поводилася відмінно, але потім я помилився в першому повороті, загальмувавши на жовтій лінії, яка відокремлює виїзд з боксів, і програв позицію Роберту. Але через декілька кіл я його наздогнав і знав, що можу їхати ще швидше. Вважаючи, що дощ поновиться, ми вирішили змінити тактику, але виявилося, що це був неправильний вибір. Підсихало, і моя машина з повними баками і на звичайній дощовій гумі гірше тримала трасу, ныж машини найближчих суперників. Крім того, в якийсь момент у мене зник радіозв"язок з боксами. Враховуючи те, що все трапилося, ці 6 очок у будь-якому випадку важливі для чемпіонату, адже позаду тільки третина сезону.

- Гонка була невдалою з самого початку, – заявив Кімі Райкконен. – Ще до старту виникла проблема з колесом, і нам довелося порушити правила, за що мене оштрафували проїздом через бокси. По ходу дистанції найскладніше було примусити шини працювати з максимальною ефективністю. Потім ми вирішили змінити тактику, оскільки чекали, що дощ піде знову, але цього не трапилося. Двічі мені довелося міняти носовий обтікач, оскільки переднє крило було пошкоджене. Приношу вибачення Зутілу, в якого я врізався за декілька кіл до фінішу. Я втратив контроль над машиною під час гальмування на виході з тунеля, і вже не зміг уникнути зіткнення. Шкода, що все так трапилося, адже у нас був непоганий потенціал. Я втратив лідерство у чемпіонаті, і тепер ми повинні якнайкраще підготуватися до Гран-прі Канади, де спробуємо відігратися.

f1news.ru

Зараз ви читаєте новину «Райкконен вибачився перед Зутілом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі