субота, 24 січня 2009 11:49

"Залізний Майк" розплакався перед камерою

"Залізний Майк" розплакався перед камерою

Новий документальний фільм "Тайсон" сприяє пожвавленню інтересу до наймолодшого чемпіона світу з боксу в суперважкій вазі. "Мене знову зробили героєм дня, у мене знову з"явився вільний доступ до грошей і жінок", - сказав сам "Залізний Майк" на презентації стрічки і залишився серйозним навіть не дивлячись на дружний сміх.

"У цьому немає нічого смішного, - наводить слова Тайсона allboxing.ru. - Це робить на мене згубний вплив, і у минулому я не міг його контролювати. Раніше я ніколи не розумів, чому люди сприймають мене як якогось монстра, але коли подивився цей фільм, багато що для мене прояснилося. Зараз я прагну триматися подалі від наркотиків і випивки і не потрапляти більше в неприємності".

Фільм "Тайсон" був знятий режисером Джеймсом Тобаком, який познайомився з Майком в 1985 році, коли той відвідав знімальний майданчик його фільму "Фахівець із знімання" (ThePick-upArtist). C того часу Тобак і Тайсон зберігали дружні стосунки, і коли у режисера з"явилася ідея зняти цей фільм, Майк підтримав її і здивував багатьох відвертістю, з якою розповідав перед камерою про свої проблеми і переживання, деколи не стримуючи сліз (як це було, наприклад, при розповіді про смерть тренера Каса Д"Амато, який замінив йому батька). "Я ставив питання, він починав відповідати і говорив, говорив, говорив... - розповів режисер Джеймс Тобак. - Іноді здавалося, що він занурився в транс".

Розповідь починається з епізоду, описаного в багатьох статтях і книгах про Тайсоне, - жорстокого побиття юним Майком дорослішого підлітка, який вбив його голуба. Екс-чемпіон також відверто розповідає про свій зліт до вершин слави, шлюд з актрисою Робін Гівенс, поразці від Джеймса "Бастера" Дугласа, тюремному терміні за згвалтування (провину в якому він за собою не визнає), скандалі з покусаним вухом Евандера Холіфілда, розриві з Доном Кінгом і зловживанні наркотиками.

Впродовж всього фільму Тайсон міркує про страх, що був впродовж багатьох років головною рушійною силою його життя: страху, який він пережив сам, і страху, який він вселяв іншим. "Майк набагато розумніший, ніж багато хто думає, - говорить Тобак - Він дуже цікавий і завжди прагне дізнаватися щось нове".

Прем"єра фільму для широкої публіки призначена на 24 квітня в Нью-Йорку і Лос-Анджелесі.

terrikon

Зараз ви читаєте новину «"Залізний Майк" розплакався перед камерою». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі