Ексклюзиви
середа, 08 жовтня 2008 10:43

"З кожним із наших суперників можна грати" - Маркевич

Головний тренер "Металіста" прокоментував результати жеребкування групового турніру Кубка УЄФА в інтерв"ю виданню "Спорт-Експрес"

- Жереб вийшов нормальним, - сказав Мирон Маркевич. - Всі команди, що пробилися в груповий етап Кубка УЄФА, вельми серйозного рівня. Нам дісталися суперники не з легких, але з кожним з них можна грати...

- ...і вигравати?
- А чом би й ні? Адже ми для цього в єврокубки і пробивалися. Головне, втім, грати гідно, а результат прийде.

- Група, в яку потрапив "Металіст", мабуть, найлегша за складом. Згодні?

- В цьому сенсі вгадати дуже складно. Взяти, наприклад, "Тоттенхем", що потрапив в групу D. Солідна, добре укомплектована команда, проте на даний момент в прем"єр-лізі перебуває на останньому місці. Нестабільний інший представник Англії, що опинився в групі А, - "Манчестер Сіті", який чергує перемоги і поразки. Є інші приклади. Словом, сказати, яка група сильніша, а яка слабша, на даному етапі складно.

- Що думаєте про суперників вашої команди?

- Поки знаю про них небагато, адже до жеребкування ми не вивчали можливі варіанти. По телевізору довелося бачити "Герту" та "Бенфіку" в національних чемпіонатах. Вони, як і "Олімпіакос" з "Галатасараєм", до категорії прохідних не відносяться. Щоб вивчити їх гру досконально, мої асистенти напевно відправляться до Німеччини, Португалії, Греції та Туреччини. Основну увагу приділимо "Герті", адже саме з нею ми проведемо перший матч групового етапу. Про берлінську команду маємо поки трохи інформації. Знаємо лише, що з недавніх пір в ній виступає наш співвітчизник Андрій Воронін.

- Вже в суботу він буде в Харкові зі збірною України. Може, скористаєтеся можливістю і розпитаєте його про "Герте" докладніше?

- Так, напевно, і доведеться зробити.

- Про стратегічну сторону жеребкування стосовно "Металіста" вже замислювалися? Узяти хоч би той факт, що в першому турі ваша команда вільна від ігор.

- Для нас це непогано. Якраз буде можливість розібратися із справами в чемпіонаті, а то ми їх трохи запустили. Останній матч із запорізьким "Металургом" був проведений "на жилах". Є перевага і в тому, що до того моменту зможемо не тільки побачити в справі наших суперників, але й підійти до гри свіжішими. Та й турнірне становище команд, що зіграли на матч більше, певною мірою для нас теж плюс.

- Що подумали, дізнавшись, що знов доведеться їхати до Стамбулу?
- Стамбул - місто контрастів (посміхається). Що ж, буде додаткова можливість оглянути його визначні пам"ятки .

- Стартовий матч "Металіст" проведе в Харкові. Це має значення?
- Було б краще, звичайно, перший поєдинок зіграти на виїзді. Але коли так вирішила доля, нічого не поробиш...

- Чи не здається вам, що деякі учасники групового турніру опиняються в нерівних умовах: одним випадає грати з сильними суперниками будинку, іншим - навпаки?
- Ви маєте рацію. Але нічого не поробиш - такий формат Кубка УЄФА. Раніше були двораундові дуелі з вибуванням, а декілька останніх років змагання проходять за нинішньою формулою. У новому сезоні цей єврокубковий турнір трансформується і набуде нового вигляду. Сподіваюся, досконалішого...


Зараз ви читаєте новину «"З кожним із наших суперників можна грати" - Маркевич». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути