четвер, 13 грудня 2007 16:10

"З динамівців зробити команду неможливо"

"З динамівців зробити команду неможливо"
Виконуючий обов"язки головного тренера київського "Динамо" Олег Лужний після поразки з рахунком 0:3 від португальського "Спортінга" в останньому матчі групового турніру Ліги чемпіонів був явно не в найкращому настрої, але все-таки детально відповів на всі питання представників мас-медіа.

- Вчора ви говорили про те, що в сьогоднішньому матчі чекаєте від команди віддачі. Чи побачили Ви з боку "Динамо" боротьбу?

- Якщо ви пам"ятаєте, після гри з "Манчестер Юнайтед" я сказав про те, що з футболістами такого класу ми не можемо грати вище за рівень чемпіонату України. У них нічого не немає - ні характеру, ні духу, ні футбольної злості...

- У моменті, коли забивався другий гол, хто повинен був опікати Жоао Моутіньо?

- Це було не стандартне положення, а чисто ігровий момент. Ніхто не повинен був особисто грати проти капітана господарів. Просто не треба було відходити назад, потрібно було зустрічати суперника раніше.

- Як відомо, Юрій Сьомін заявив, що з нинішніми футболістами "Динамо" можна будувати команду, яка гратиме на хорошому рівні. Мовляв, насправді це дуже хороші виконавці. Ви згодні з такою точкою зору?

- Кажучи про те, що вони "хороші", ви маєте на увазі, що вони симпатичні? Якщо Юрій Павлович зможе щось зробити з цими гравцями, честь і хвала йому.

- А Ви як вважаєте, можна з цими гравцями зробити команду?

- Я вважаю, що ні.

- Іноді буває, що не вистачає майстерності, техніки. Але характер і дух виробляється в колективі, закладається тренером. Можливо, проблема відсутності характеру у гравців - у тому числі і ваше упущення?

- Ви вважаєте, що характер виробляється? Я з вами не згоден на двісті відсотків. Характер повинен бути з дитинства, всередині. А як можна виробити характер, я не знаю.

- Чи були передбачені якісь штрафні санкції на випадок поразки в сьогоднішньому матчі?

- Скільки можна вже штрафувати? Який сенс штрафувати, якщо футболісти просто не можуть грати.

- Дії Андрія Несмачного в сьогоднішньому матчі відповідають рівню Ліги чемпіонів?

- Розумієте, перед будь-якою грою кожного гравця ми питаємо: чи нормально він себе впочуває, чи готовий він грати чи ні. Якщо гравець говорить, що почуває себе нормально, я йому довіряю і ставлю в склад. І що я можу збити в цій ситуації, якщо людина, яку я випустив на поле, припускається таких дитячих помилок?

- Не признач арбітр пенальті у ворота "Динамо", матч склався б для вашої команди інакше?

- Я згоден з вами, але що поробиш? Це вже у минулому. З іншого боку, і в першому, і в другому таймі у нас були моменти для взяття воріт суперника - треба було їх реалізовувати, і тоді матч точно склався б інакше. Проте майстерність є майстерність, клас є клас.

- На початку 90-х "Динамо" потрапило приблизно в таку ж чорну смугу. Тоді Ви були гравцем "Динамо", зараз працюєте тренером. На ваш погляд, зараз ситуація складніша, ніж була тоді?

- Я б не сказав, що ми дуже погано виступали на початку 90-х. Часто траплялися провальні матчі, але були і яскраві перемоги. Зараз же ситуація - це просто повний абсурд. Не взяти жодного очка в групі - це навіть не смішно.

- На ваш погляд, чи є провина Луценко в пропущених м"ячах?

- Ні у одному з пропущених м"ячів не бачу ніякої провини Тараса.

- Що ви сказали гравцям після матчу?

- (Сміється) Це залишиться між нами. Двома словами: подякував їм за гру і віддачу.

- Що особисто Вам дала ця Ліга чемпіонів?

- Я вважаю, що кожен тренер колись повинен починати на такому рівні. Думаю, що отриманий досвід піде мені тільки на користь.

- Невелику надію подарував сьогодні Кравець...

- Вважаю, що Кравець здорово увійшов до гри. У нього були два моменти, які він міг втілити в голи. Як для 18-річного футболіста, він виглядав дуже добре. Думаю, з нього вийде хороший футболіст, якщо він продовжуватиме в тому ж дусі.

Джерело: www.football.ua
Зараз ви читаєте новину «"З динамівців зробити команду неможливо"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі