середа, 28 листопада 2007 15:56

"Взимку будуватимемо "Динамо" з новим мисленням і менталітетом"

"Взимку будуватимемо "Динамо" з новим мисленням і менталітетом"
Генеральний директор київського "Динамо" Резо Чехонолідзе після розгромної поразки від італійської "Роми" з рахунком 1:4 в поєдинку групового турніру Ліги чемпіонів, хвилин двадцять відповідав на всі питання представників мас-медіа. Багато прихильників футболу спитають - чому Чехонолідзе, а не президент клубу Ігор Суркіс, який, за рідкісним виключенням, завжди коментує матчі, незалежно від їх результатів? З невідомої причини Ігор Михайлович перед знімаючою і пишущою братією так і не з"явився, а можливо взагалі залишив стадіон через чорний вхід або ті ворота, через які на НСК "Олімпійський" заїзжають перші особи держави.

Резо Чехонолідзе в "Динамо" не так давно, тому важко сказати чи був він відвертий в своїх відповідях на питання, що ставилися.

- Резо, в поєдинку з "Ромой" ви побачили позитивні моменти в грі "Динамо"?

- В першу чергу хочу відзначити, що через різні травми у нас відсутні практично 80% основного складу. Не змогли взяти участь в грі Юссуф і Корреа, на майстерність яких ми розраховували до останнього. В результаті, нам довелося провести істотні перестановки в складі. Вважаю, що ті хлопці, які вийшли на поле показали все, що могли. Зараз для нас головне забути цю гру і настроюватися на поєдинок з "Чорноморцем", щоб на мажорній ноті завершити чемпіонат, а потім приступити до поступового будівництва нової команди. Команди нового мислення, менталітету і напряму.

- Даруйте, а про гру з "Спортінгом", яка нічого не вирішуватиме в турнірному плані, ви думати будете? До антирекорду Ліги чемпіонів залишився один крок.

- Так, ми повинні думати про те, щоб в Португалії показати хорошу гру і не програти. Проте повторюся, основне наше завдання зараз - чемпіонат України і поєдинок з "Чорноморцем".

- На мій погляд, сьогодні "Рому" не показала видатної гри, але навіть при цьому змогла добитися перемоги із значним рахунком. Як вважаєте, це римляни настільки сильні або ж це наслідок безпорадності киян?

- Ви дарма говорите так, "Рома" це сильна команда, яка завжди грає в такому стилі. З боку вам здається, що все йде нормально і вашим воротам нічого не загрожує, але підопічні Спаллетті уміють блискавично переходити від атаки до оборони, що і наочно продемонстрували в цьому матчі. Ну, і, звичайно, індивідуальна майстерність наших футболістів значно поступається класу римлян.

- Ви задоволені грою Олександра Рибки?

- Так, я задоволений, тому що це молодий перспективний воротар, який отримав шанс.

- Пам"ятається, після домашнього поєдинку з "Спортінгом" ви сказали, що прогрес в грі команди очевидний...

- Так, але,  якщо ви порівняєте склад "Динамо", який протистояв португальському клубу і сьогоднішній, думаю, побачите серйозну різницю. Повторюся, травми трохи вибили нас з колії.

- У недавньому поєдинку з "Шахтарем" динамівці продемонстрували характер, непоступливість і бажання битися за кожен м"яч, а ось в грі з "Ромою" я цих якостей не відмітив. Чому так? Поєдинок проти гірників був принциповішим?

- Я з вами не погоджуся. У матчі з "Ромою" хлопці так само билися, але, як я говорив, в нашій обоймі був відсутній кістяк команди, без якого було непросто. Я ні в чому не можу дорікнути гравцям, вони зробили все, на що були здатні на даний момент. До того ж, не забувайте, "Рома" є однією з кращих команд Європи.

- Але адже ми теж позиціонуємо "Динамо", як команду, яка прагне стати кращою на континенті?

- Так, ви маєте рацію. Ще три місяці тому ми приступили до реалізації плану по будівництву нової конкурентоздатної команди. Поступово ми починаємо реалізовувати намічені цілі.

- Цікаво, наскільки може затягнутися ваше "поступово"?

- Закінчиться перший круг, ми проведемо повноцінну підготовку. Взимку ми постараємося піднести вам сюрпризи.

- Серед гравців буде чищення, що анонсується?

- Не знаю. Ми повинні сісти разом: президент, я, головний тренер і досконально все обговорити.

- А що, хіба донині ви не обговорювали ці моменти?

- Частково обговорювали, але потрібно проаналізувати все більш глибоко.

- Скажіть, чому гравці допускали стільки браку в простих ситуаціях?

- Тому що римляни перевершували нас в індивідуальній майстерності, примушували помилятися. Це не наша провина, а заслуга настирливих італійців.

- Але ж раніше такого не було...

- Час йде, ті футболісти, які знаходилися в хороших кондиціях, старіють, а, значить, падають їх швидкісні якості і витривалість. Думаю, що після зимової перерви ми демонструватимемо зовсім іншу гру.

- На ваш погляд, командою повинен керувати іноземний фахівець або вітчизняний?

- Як ви знаєте, футбол придумали англійці, але на Туманному альбіоні зараз успішно трудяться багато іноземних тренерів, як, втім, і в Італії. Не дивлячись на це, наш президент завжди розташований дати шанс тренерам, що пройшли динамівську школу.

- Олег Лужний залишиться в списку потенційних кандидатів на тренерську посаду в "Динамо"?

- Поки я не можу відповісти на це питання, адже нам ще належить провести декілька поєдинків, після яких президент дасть свою оцінку роботи тренерського штабу.

- Ви вже вивчали звіти, які вам надали співробітники науково-методичного і селекційного штабу команди?

- Ви знаєте, у нас все готово, після Нового року ви про все дізнаєтеся. Ми все обдумали і знаємо, що потрібно робити далі.

- Чи не здається вам, що команда продовжуватиме так виступати до тих пір, поки в клубі не з"явиться головний тренер, який сам ухвалюватиме рішення про те, який гравець йому потрібний, а який ні?

- У "Динамо" тренер завжди самостійно ухвалює рішення. Тут ніхто не підказує і не вирішує за нього. Сьогодні ви побачили потенціал цієї команди, якого не вистачило на те, щоб на рівних змагатися з "Ромой". Значить, потрібно ухвалювати кардинальні рішення і міняти напрям роботи, для того, щоб бути конкурентоздатними як в Європі, так і в чемпіонаті України.

Джерело: www.ua-football.com

Зараз ви читаєте новину «"Взимку будуватимемо "Динамо" з новим мисленням і менталітетом"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі