четвер, 02 жовтня 2008 08:41

"В житті не бачив нічого подібного" - Луческу

Головний тренер "Шахтаря" Мірча Луческу на своїй прес-конференції був дуже емоційний і засмучений результатом матчу Ліги Чемпіонів "Шахтар"-"Барселона" (1:2).

- Відразу хочу сказати, що в житті не бачив нічого подібного. Соромно за весь футбол. І за УЄФА, яке відстоює правила фейр-плей... Сказати нічого... Всі бачили те, що сталося, коли м"яч вийшов за межі поля. Наші гравці залишилися стояти на своїх місцях. Помилка нашого воротаря - це брак досвіду. Але що зроблено, то зроблено. Я говорю так, бо від цього залежить моя кар"єра і справді мене це дуже сильно хвилює.

- Вважаю, матч ми провели добре. Наші футболісти упевнено відіграли. "Барселона" - це велика команда, але потрібно залишатися професіоналами в будь-яких ситуаціях. Іспанська команда в своєму національному чемпіонаті за гру має 20-25 моментів, а ось сьогодні вони нічого не створили. Ми перекрили всі зони, тому суперник нічого не міг протиставити. І коли б не те, що сталося на останніх хвилинах, ми б точно пройшли далі в Лізі чемпіонів. Якби такий епізод, який був сьогодні, стався в Іспанії, цю команду не випустили б з міста. Їм було б не так просто полетіти додому.

- Як ви оцінюєте гру Чигринського і Іщенка?

- Вони зіграли добре. В Іщенко була лише одна помилка наприкінці матчу, коли через помилку пішла атака суперника. А в цілому ця пара зіграла добре. Футболіст, який грав у Львові, і який сьогодні показав себе в матчі з грандом - "Барселоною", - це два різних гравця. Відчувається прогрес.

- Зараз частими є напружені моменти, особливо наприкінці гри. Можливо, не варто у таких ситуаціях чекати милості суперника і фейр-плей, а грати до кінця за будь-яких обставин?

- Напевно, нам ще не вистачає досвіду. Нас ловлять на таких дрібницях... Наша команда була не готова до того, що "Барселона" може так вчинити для реалізації своїх моментів. Ми говорили про це два дні, пригадали гру із "Севільєю" та інші матчі. Донесли до хлопців, що концентрація має бути супермаксимальною, але сталося те, що ви бачили. У них теж молоді гравці, але вони виховані в іспанському чемпіонаті. Нам складніше бути такими ж професіоналами. Можна порівняти помилку П"ятова сьогодні з помилкою Шуста з "Севільєю". Беру всю провину на себе.

Офіційний сайт "Шахтаря"

Зараз ви читаєте новину «"В житті не бачив нічого подібного" - Луческу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі