вівторок, 08 квітня 2008 14:09

"В Італії мені щось підсипали"

Український боксер Ісмаїл Сіллах прокоментував результати своєї позитивної допінг-проби. Спортсмен заперечує вживання заборонених препаратів і вважає, що йому могли щось підсипати конкуренти. У поїздку на Олімпіаду Сіллах вже не вірить.

- Ісмаїл, це правда, що після італійського турніру у тебе в крові знайшли допінг?
- Так, але я нічого забороненого не вживав. Можу присягнутися.

- Тоді як же таке могло вийти?
- Мене елементарно сплавили. Думаю, в Італії мені підсипали щось. Напевно, хтось дуже не хотів, щоб я їхав на Олімпіаду. Хто? Точно не знаю, конкурентів у мене не так вже і багато (суперником Ісмаїла по фіналу кваліфікаційного турніру був білорус Рамазан Магомедов). Думаю, і мого співвітчизника Дениса Пояцику прибрали таким же чином.

- А як проходив допінг-тест?
- Це взагалі окрема історія. Після бою за правилами повинні брати аналізи у одного боксера. У Італії стояла черга, всі бігали з баночками, трубочками. Хто хотів - заходив, виходив. Були грубі порушення. Тому без особливих зусиль могли щось всунути заборонене.

- А коли ти дізнався, що підозрюєшся в застосуванні заборонених препаратів?
- На Федерацію прийшов лист з результатами. Мені подзвонили. Чесно кажучи, в шоці. Вже нудить від цього беззаконня. Руки опускаються. Адже я тільки починаю кар"єру. Збираюся в професіонали. Я-то переживу. Мені за тренера Володимира Смирнова прикро, для нього ця Олімпіада повинна була стати останньою.

- У боксі олімпійські ліцензії іменні. Якщо ти не поїдеш на Ігри від України, не поїде ніхто. По-твоєму, які шанси все-таки вирушити в Пекін?
- Дуже мізерні. Ми подаємо протести. Але не знаю, чи допоможе це.

Сегодня
Зараз ви читаєте новину «"В Італії мені щось підсипали"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі