четвер, 14 серпня 2008 12:29

"Українки показали, як фехтувати на Олімпіаді" - Вєлікая

14 серпня в першому командному турнірі Олімпійських Ігор з фехтування на шаблях серед жінок збірна Росії залишилася без медалей. Сенсацію на турнірі створила молода команда України. Спочатку вона обіграла росіянок, а потім лідерів світового шабельного фехтування - збірну США. Результати змагань прокоментувала росіянка Софія Вєлікая.

"Ми не думали, звичайно, що ми на голову сильніші за своїх суперниць. Після того, як ця команда була на чемпіонаті світу в двійці, на чемпіонаті Європи в двійці, і, нарешті, зараз на Олімпіаді в двійці, ми не маємо права називати її не найсильнішою в світі. Ми відразу почали програвати, і продовжували в тому ж дусі до кінця зустрічі. Якби хтось з нас зміг узяти на себе тягар лідера і переламати зустріч, останні б його підтримали".

"Українки показали, як потрібно фехтувати на Олімпійських Іграх - боротися до останнього, не озиратися на авторитети. Можливо, зіграло роль і те, що на них не тиснули, не говорили, що вони можуть, винні, зобов"язані. А самі вони дуже хотіли порушити традицію, що склалася. До цього вони-то не попадали в четвірку, то ставали другими, третіми, причому часто програвали всього один удар. І ще їм сьогодні щастило. Всі удари горіли, Бог був на їх стороні", - сказала Велика.

"Чемпіонат"

Зараз ви читаєте новину «"Українки показали, як фехтувати на Олімпіаді" - Вєлікая». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі