понеділок, 15 вересня 2008 13:39

"У спортивному плані підготовки ми вже випереджаємо Польщу" - Суркіс

Вчора в Дніпропетровську була проведена урочиста церемонія відкриття першої української арени, побудованої спеціально до чемпіонату Європи.

На довгожданому святі були присутні й високопоставлені гості. Серед них був і президент ФФУ Григорій Суркіс, який відповів на декілька питань журналістів.

- Що для вас означає нинішню подію, Григорій Михайлович?

- Думаю, і для мене і для вас, і для жителів Дніпропетровська, і для всіх наших співгромадян, і для експертів УЄФА, і для України і Польщі в цілому, це значний крок на шляху до чемпіонату Європи 2012 року. Це перший стадіон для цієї події, який входить в користування як в Україні, так і в Польщі.

Почувши назву своєї країни, Суркіса миттєво взяла в лещата польська журналістка.

- А вам не здається, що Україні легко будувати стадіони, тому що всі зони відповідальності поділені між олігархами?

- Ви можете називати їх олігархами, але ким би вони не були, ці люди доводять, що залишаються патріотами своєї країни. І я хочу сказати спасибі "Приватбанку" та особисто Ігорю Коломойському, які діють в даному випадку в одній зв"язці з державними структурами. Вони почали нинішній проект ще до того, як стало зрозуміло, що Euro-2012 може пройти в Україні та Польщі. І сьогодні ви бачите, яка радість подарована багатьом людям.

- У Польщі все більше розповсюджується думка, що УЄФА залишить в проекті тільки два українські міста - Донецьк і Дніпропетровськ, віддавши решту всіх матчів нашій країні, - не відставала активна пані.

- Не вірте чуткам! - сказав президент ФФУ. - У нас є точний вираз на цей рахунок - на чужий рот не накинеш хустку. Ми нічого вам не подаруємо, але нічого й не збираємося забирати. Україна з Польщею працювали і продовжують працювати над проектом в одній зв"язці. І, більш того, ми готові переконувати УЄФА, щоб не тільки чотири міста в кожній країні, але ще й по два резервних прийняли матчі Euro-2012.

- Проте Платіні нещодавно сказав, що на сьогоднішній момент готовність Польщі виглядає явно краще, - не вгамовувалася колега.

- Я таких слів від президента УЄФА не чув. Можливо, ви маєте на увазі, те, що Польща, котра є частиною Євросоюзу, має кращі стартові позиції? Так, у Варшаві, наприклад, є аеропорт, який може прийняти 10 мільйонів пасажирів, а у нас такого поки немає. Але, як бачите, в плані спортивної інфраструктури ми вже випереджаємо партнера - сьогодні відкривається стадіон в Дніпропетровську, наступного року ввійде в експлуатацію елітна арена в Донецьку, яка тільки що вразила експертів УЄФА, що відвідали її.

- Але те, що ми тут попереду, нас аніскільки не радує. Тому що Euro-2012 - сумісна справа України і Польщі, і ми працюємо як єдина команда в одному величезному не просто бізнес-проекті, а в проекті гуманітарному, який повинен принести європейські стандарти життя в наші країни. Роботи безліч, тому треба припинити балаканину, засукати рукави і трудитися. Ми вже на фінішній прямій - до Euro залишилися менше чотирьох років.

- Значить, чемпіонат Європи ми збережемо? - встиг вставити хтось з українських журналістів.

- Мені неприємно навіть така постановка питання. Я був і залишаюся оптимістом. Хіба сьогоднішню подію цей оптимізм не закріплює?

- А чи може Дніпропетровськ у зв"язку з тим, що вводить нову арену, розраховувати на відбірковий матч чемпіонату світу Україна - Англія?

- Ми, звичайно, розглянемо можливість проведення на такому прекрасному стадіоні однієї або декількох зустрічей відбіркового циклу. Чи буде це матч з англійцями? Поки сказати не можу, але нічого неможливого не немає.

"Спорт-Експрес"

Зараз ви читаєте новину «"У спортивному плані підготовки ми вже випереджаємо Польщу" - Суркіс». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі