пʼятниця, 14 листопада 2008 12:29

"У наших футболістів немає техніки португальців" - Павло Яковенко

З інтерв"ю наставника молодіжної збірної України Павла Яковенка оприлюдненого на "football.ua".

- Не дивлячись на непогані результати, продемонстровані вашою командою в останніх матчах, її гра викликала невдоволення з боку вболівальників. Мовляв, діяли переважно від оборони, атакували малими силами, створювали мінімум небезпечних моментів... Ви звертаєте увагу на подібні розмови?

- "Зрозуміло, думка вболівальників мені важлива. Але вони повинні розуміти, що у футболі результат це головне. До того ж, якщо ми будемо грати тільки в атаці з командами типу Голландії або Португалії, то пошкодуємо про це.

Рівень індивідуальної майстерності наших футболістів не такий як у Європі. Отже, нам треба перемагати за рахунок інших якостей - ігрової дисципліни, функціональної підготовки, самовіддачі, сили волі, настрою.

А ті, хто вимагає від наших футболістів феєричної гри, краще б подивилися, в яких умовах тренуються діти - переважно на городах. Як від них потім вимагати португальської або голландської техніки? Якщо, скажімо, у дитячо-юнацьких школах багатьох клубів вищої ліги немає нормальних умов для занять, то що казати про віддалені міста та села? Позначається й гострий брак кваліфікованих дитячих тренерів. Ось звідси росте коріння наших проблем.

Зрозуміло, останнім часом ситуація поліпшується, з"являється більше молодих талановитих гравців. Але все одно поки цього недостатньо, щоб створити серед українських футболістів конкуренцію, яка своїм рівнем нагадувала хоча б ту ж Хорватію", - говорить Яковенко.

Зараз ви читаєте новину «"У наших футболістів немає техніки португальців" - Павло Яковенко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі