Ексклюзиви
середа, 05 листопада 2008 18:15

"У мене немає необхідності, щось доводити Михайличенку" - Воронін

Інтерв`ю форварда збірної України та німецької "Герти" Андрія Вороніна.

- Андрію, ваш попередній візит до Харкова із збірною України залишив вам не найприємніші спогади. Чого ви чекаєте від нинішнього приїзду?

- Мені насправді дуже приємно знову приїхати до Харкова і знову опинитися в неповторній атмосфері стадіону "Металіст". На щастя, гра у нас не в день прильоту, а тільки наступного дня. Тому, є час перевести дух, думати про поєдинок будемо вже в день зустрічі. Ми прибули сюди тільки за перемогою, адже нам дуже потрібні очки. Правда, очки потрібні і "Металістові". Отже, всіх нас чекає цікава гра. Так само я не сумніваюся в тому, що "Металіст" створить нам багато проблем.

- На матчі збірної з хорватами особисто вам харківськими вболівальниками був наданий відмінний прийом. Не боїтеся, що в четвер увечері ви отримаєте абсолютно інший прийом?

- Приємно пригадати, як мене приймали харків"яни на матчі збірної. Розумію, що зараз мені таких почестей ніхто вже не надасть. Адже я прибув тепер як гравець "Герти" - суперника "Металіста". Але я все чудово розумію і прагнуставитись до цього спокійно.

- Як себе відчуває "Герта" після суботнього приниження 1:5 від "Вердера"?

- Ми дійсно не щодня програємо з таким рахунком. Подібне неприємно будь-якій команді, ми не виключення. Впевнений, після такого фіаско ми стали лише злішими. Правда, повторюся, чудово розумію, що нас чекає в Харкові. Проте, виходячи з такого настрою, ми і постараємося зіграти.

- На матчі збірної у вас на трибунах "Металіста" була особиста підтримка - приїжджав ваш тато. Чи приїде він зараз?

- Так. Тато завжди прагне бути поряд зі мною на тих матчах, які я провожу вдома, в Україні.

- Олексій Михайличенко кілька днів тому пообіцяв зустрітися з вами в Харкові і обговорити ситуацію, яка виникла після матчу з хорватами. Ця зустріч відбудеться?

- Вона повинна відбутися. Але коли і де саме, я на даний момент сказати вам не можу. Якісь подробиці, думаю, я дізнаюся тільки завтра (в четвер).

- А взагалі, присутність Михайличенко на трибуні чи буде для вас додатковим стимулом?

- Впевнений, що головний тренер збірної України досить добре знає і мене, і мої можливості, як я граю у футбол. Тому, не думаю, що мені необхідно йому ще щось в черговий раз доводити. У мене буде інше завдання: вийти на поле, відіграти якнайкраще і допомогти своїй команді перемогти. На сьогоднішній день для мене вже не є стимулом доводити щось тренерам збірної.

- Розкажи, як йдуть справи у вашої дочки Софії, народження якої породило конфлікт з Михайличенко?

- Час летить дуже швидко. Чотири тижні тому я був тут, в Харкові, де і дізнався про її народження, а їй вже скоро буде один місяць. Слава богу, з нею все нормально. Росте.

- Вона схожа на вас чи на вашу дружину?

- Мені здається, що більше на дружину. Правда, моя дружина з цим не згодна. Я ж вважаю, що син схожий на мене, а ось дочка - на неї.

- Чи раділи ви за свого партнера по збірній України Сергія Реброва, який в минулі вихідні став чемпіоном Росії?

- Так, звичайно, порадів. Ми з Сергієм ще за пару днів до "золотого" матчу його "Рубіна" здзвонювалися, і зійшлися в думці, що подібна розв"язка боротьби за чемпіонське цілком можлива. Тобто, припустили, що ЦСКА може московському "Спартаку" програти, а "Рубін" - свій поєдинок виграти. Наші припущення повністю збулися. Правда, мені ще не вдалося його особисто привітати з чемпіонством, його телефони все ще відключені. Мабуть, він з командою ще святкує перемогу.

- Як ви думаєте, чи під силу "Герті" виграти Кубок УЄФА?

- Я б так не став питання. Під силу чи ні, говорити ще дуже рано, адже турнір тільки набирає обороти. Скажіть, а хтось ставив рік тому на пітерський "Зеніт", який у результаті виграв Кубок УЄФА і показав до того ж футбол відмінного рівня? Думаю, навряд чи. Отже, на сьогоднішній день будь-яка європейська команда, яка вірить в свої сили, може стати тріумфатором Кубка УЄФА.

- Повернемося до майбутнього матчу. Як вважаєте, чи достатньо повне уявлення у "Герти" про "Металіст"?

- Сподіваюся, що - так. Знаю, наші тренери не одну гру харків"ян проглядали. Навіть сюди вони з собою привезти досить багато DVD-дісків з поєдинками "Металіста". Напевно, сьогодні увечері, а може і завтра вранці - у нас ще буде перегляд матчів харків"ян.

- Чи варто вашим партнерам і вам теж приділяти комусь з "Металіста" підвищену увага?

- Думаю, відразу всій команді. Знаю, що останніми роками "Металіст" показав себе одній з кращих команд в Україні, яка реально грає у футбол. Великих "зірок" і імен в колективі немає, але це не заважає йому досягати непоганих результатів. А, наприклад, "Шахтар", у якого і фінансування абсолютно інше, і виконавці зірковіші, ніж у харків"ян, не завжди досягають бажаного. Отже "Металіст" сильний не гравцями, а командою.

sport.segodnya

Зараз ви читаєте новину «"У мене немає необхідності, щось доводити Михайличенку" - Воронін». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути