пʼятниця, 23 травня 2008 16:04

"У мене не було ніяких контактів з представниками "Фенербахче"

Андрій Шевченко дав інтерв"ю напередодні товариського матчу проти збірної Голландії.

- Як приїздити на збір національної команди вже в період відпустки?

- Нас чекає товариський матч. Було б набагато важче, якби мова йшла про офіційну гру. Але при цьому, звичайно, для нас важливий кожен матч. Особливо, для молодих хлопців. А їх зараз в збірній дуже багато. Для них майбутні матчі з Голландією і Швецією - дуже важливі. Як, втім, і для всієї команди в цілому. Тим більше, ми граємо з суперниками, для яких ці поєдинки є серйозною перевіркою сил напередодні старту Євро-2008. Отже, нас чекають цікаві матчі. Особливо для наших суперників. Ми повинні дуже серйозно підготуватися до цих ігор.

- Наскільки важко для тебе особисто жертвувати тижнем і без того короткої відпустки?

- Відпустка коротка у гравців, які виступають в чемпіонаті України. Мене ж чекає досить велика відпустка.

- Михайличенко повідомив, що після матчу з Голландією він відпустить зі збірної низку футболістів. Ти входиш до їх числа?

- Гадаю, він сам вам повідомить. Зараз про це говорити недоречно, тому що всі думки пов"язані з майбутнім матчем проти Голландії. А вже після, думаю, Олексій Олександрович визначиться зі списком тих, хто залишиться в збірній для підготовки до матчу зі Швецією.

- У збірній зараз багато новачків. Ти їх знаєш?

- Чесно кажучи, багатьох дійсно не знаю. Але нічого, у нас буде час на те, щоб роззнайомитися. Це не проблема.

- Змінимо тему. В середу в Москві відбувся фінал Ліги чемпіонів. Все-таки, чому ти не отримав медаль як учасник фінального поєдинку?

- Чомусь всі звертають увагу тільки на мене. Адже не тільки я не отримав медаль. Я просто дуже хвилювався після того, як був пробитий фатальний пенальті, і пішов в роздягальню. Фактично другий раз підряд моя команда займає друге місце.

- Які враження від фіналу в цілому?

- Дуже гарні. Матч, безумовно, вийшов. На жаль, доля переможця вирішувалася в лотереї.

- На Террі після матчу було страшно дивитися.

- Всі великі гравці колись помиляються. У цьому немає нічого страшного. У нього ще будуть шанси для того, щоб допомогти команді. Думаю, що у нього все попереду, як і у "Челсі".

- Ти приїхав в збірну в не дуже гарному настрої. Як це вплине на твою гру в Роттердамі?

- Настрій після фіналу, звичайно, зіпсувався. Але треба перемикатися. Це футбольне життя, в якому без прикрих поразок не обходиться. Гра позаду, а значить треба відкинути і емоції, перемикаючись на наступні матчі. Це звичайні речі, нічого нового я зараз не сказав.

- Владислав Ващук в сьогоднішньому інтерв"ю розповів про те, що напередодні фіналу ви йому сказали: "У фіналі я вийду на поле - це 100%". Була якась домовленість з Грантом?

- Ні, ніякої домовленості не було.

- Що можете сказати про збірну Голландії?

- Дуже хороша команда, насичена молодими виконавцями, котрі успішно виступають у відомих європейських клубах. Тому навіть немає сенсу розмірковувати про силу суперника і його ступінь готовності - супротивник нас чекає дуже сильний.

- Михайличенко зараз експериментує зі складом.

- Це дуже добре!

- Це якось може позначитись на результаті?

- Навіть якщо це позначиться на результаті - нічого страшного, адже ми говоримо про товариський матч. При цьому експерименти головного тренера збірної надзвичайно важливі в рамках підготовки до офіційних матчів. Експерименти повинні бути, тому необхідно залучати в збірну молодих гравців, необхідно давати їм шанс.

- Ти стежив за чемпіонатом України?

- В основному, в телефонному режимі.

- І як прокоментуєш його підсумок для "Динамо" Сьоміна?

- Оцінюючи підсумок чемпіонату для "Динамо", треба враховувати ту обставину, що коли Сьомін прийняв команду, відставання від "Шахтаря" було дуже великим. У результаті, цей відрив був скорочений, і була складена реальна конкуренція "Шахтарю" в боротьбі за золото. На жаль, для перемоги не вистачило зовсім трохи.

- Прокоментуй інформацію турецьких ЗМІ про те, що вже фактично вирішено питання про твій трансфер в "Фенербахче". Повідомлялося, що ти вже дав свою згоду на такий перехід.

- Яку тільки інформацію не знайдеш в інтернеті. Ні, щодо "Фенербахче" - повна неправда. У мене навіть не було ніяких контактів з представниками цього клубу.

- Залишаєшся в "Челсі"?

- Поки не знаю.

- У "Динамо" знову з"явився гравець, якого називають "новим Шевченком".

- Ви знаєте, тільки за моєї пам"яті "нових Шевченків" в "Динамо" було вже напевно близько 15-ти. Але насправді ніколи не буде такого футболіста. Кожен гравець - особистість, індивідуальність. І я буду дуже радий, якщо в "Динамо" з"явиться футболіст, який буде яскраво вираженим лідером команди. Український футбол гостро потребує нового покоління хороших гравців. На жаль, їх дуже важко знайти.

- Дивився фінал Кубка УЄФА?

- Так. "Зеніт" добре підготувався до фіналу і дійсно провів його на дуже високому рівні. Дуже радий за Толю Тимощука. Все-таки далеко не кожному футболісту вдається в своєму житті виграти європейський кубок.

ФК "Динамо" (Київ)

Зараз ви читаєте новину «"У мене не було ніяких контактів з представниками "Фенербахче"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі