понеділок, 03 грудня 2007 18:05

"Тільки віра допоможе "Шахтареві" вийти в плей-офф Ліги чемпіонів"

Наставник донецького "Шахтаря" Мірча Луческу на предматчевую прес-конференцію напередодні зустрічі "гірників" з "Бенфікою" в Лізі чемпіонів прибув дуже зібраним і сконцентрованим. Румунського фахівця супроводжував бразильський півзахисник дончан Жадсон, який також із задоволенням відповідав на питання журналістів.

- Як проходила підготовка до подинку з португальською "Бенфікой"?

Мірча Луческу: Підготовка пройшла нормально. Після гри з "Селтіком" команда повернулася додому і тут же приступила до підготовки до матчу з "Бенфікою". Ніяких складнощів з складом наша команда не випробовує. З тим лише уточненням, що були невеликі проблеми у Чигринського і Вукіча. Легке нездужання мав Брандау, але вже все у повному порядку. До матчу з португальцями ми готувалися в звичному темпі.

Наша найголовніша проблема - це відсутність концентрації у вирішальні моменти. У матчі з "Селтіком" ми пропустили гол на останніх секундах. Це дуже тонкий момент, його не вирішиш, як питання з фізичною підготовкою. У іншому у нас все гаразд. "Шахтар" зобов"язаний завоювати перемогу, але при цьому всі чудово розуміють, що лісабонська команда ставить перед собою такі ж цілі. "Бенфіка" демонструє дуже пристойний футбол в останніх іграх. Рівень майстерності португальців значно виріс. Не сумніваюся, що нас чекає складна зустріч.

- Містер Луческу, як ви оцінюєте функціональне перебування команди на фініші сезону?

М.Л.:
Не дивлячись на те, що кінець сезону близький, у всієї команди хороша мотивація. Перемога в завтрашньому матчі, при вдалому для нас результаті протистояння "Мілана" і "Селтіка", дозволить "Шахтареві" продовжувати виступу в Лізі чемпіонів навесні. Тому найголовніше - це не фізична, а психологічна підготовка. Дуже важлива концентрація футболістів на полі. У "Шахтарі" зібрані молоді і дуже перспективні гравці. Всі вони повинні розуміти, що це буде надважлива гра.

- А як оцінює свої сили Жадсон?

Жадсон: - Вважаю, ми дуже добре підготувалися до матчу з "Бенфікою". Кожен футболіст розуміє, наскільки важливий цей поєдинок. Можете не сумніватися, що ми зробимо все можливе, щоб отримати квиток у весняну частину Ліги чемпіонів. Ми розуміємо відповідальність моменту.

- Містер Лучеську, "Бенфіка" зараз на підйомі...

М.Л.:
Ми проаналізували матчі, які "Бенфіка" провела проти "Мілана" і "Селтіка". Можна зробити висновок, що португальці стали грати більш організовано. Поза всяких сумнівів, нам протистоїть команда, яка в змозі показати гідний красивий футбол проти "Шахтаря".

Часто виявляється так, що успіх грає не на нашій стороні. Так, в торішній грі з "Севільєю" нам дали пенальті на останній хвилині. Так само, ми втратили важливі очки в Глазго, граючи проти "Селтіка". Все-таки, сподіваюся, успіх нам посміхнеться. Важливо зберігати концентрацію і вірити в успіх. Щонайменша помилка може привести до голу.

- Наскільки поразка "Бенфіки" в національній першості від "Порту" може вплинути на настрій завтра?

М.Л.:
Я сподівався, що "Бенфіка" переможе "Порту" і боротиметься за чемпіонський титул. У такому разі лісабонська команда грала б проти нас спокійніше. Але оскільки втрачати їм нічого, суперник постарається зробити все для того, щоб кваліфікуватися у весняну стадію Ліги чемпіонів.

- Містер Луческу, а ви знаєте рецепт, як повернути успіх на свою сторону?

М.Л.:
Віра! Якщо буде віра - пройдемо далі. Якщо боятимемося, тоді програємо.

- Питання Жадсону. Як ти переносиш донецькі холоди?

Ж.:
Коли я тільки починав свою кар"єру в Донецьку, було важко. Новий клімат, новий режим життя. Але зараз я звик. Вже повністю адаптувався.

- Що ти можеш сказати про силу португальського клубу?

Ж.:
У складі "Бенфіки" зібрані дуже хороші футболісти. Особливо хочеться відзначити Руї Кошту. Я знаю потенціал португальських виконавців. Нашим завданням буде заблокувати дії суперника, не дати грати в той футбол, до якого вони звикли.

- Можна уявити, що "Шахтар" пройде в Лігу чемпіонів, Кубок УЄФА або взагалі нікуди.

М.Л.: Я не хочу нічого представляти. Завтра команда вийде на поле, щоб перемогти.

- Жадсон забив переможний гол "Шахтаря" в Лісабоні і не зміг перешкодити, коли "Селтік" забивав вирішальний гол в Глазго. Ви карали його за це?

М.Л.: Жадсон не здійснював помилки. Це був звичайний робочий момент - не обіграв суперника. Так вийшло. Але ніякої принципової помилки він не здійснював.

Джерело: www.shakhtar.com
Зараз ви читаєте новину «"Тільки віра допоможе "Шахтареві" вийти в плей-офф Ліги чемпіонів"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі