вівторок, 18 серпня 2009 15:27

"Такої програми ще ні в кого не було" – Анна Безсонова

"Такої програми ще ні в кого не було" – Анна Безсонова

14-16 серпня у київському палаці Спорту пройшов етап Кубка світу з художньої гімнастики. До столиці з"їхалися грації з 29 країн світу, що стало рекордом для змагань такого рангу в цьому році. Були навіть художниці з екзотичних Малайзії, ПАР та Єгипту.

Перший номер збірної України Анна Безсонова залишила суперниць без шансів і виграла всі можливі нагороди – чотири золоті медалі у вправах зі скакалкою, м"ячем, обручем та стрічкою. Вже у вересні дочка Володимира Безсонова спробує зробити те саме на чемпіонаті світу в Японії, де Анну люблять не менше, ніж вдома.

- Анно, як оцінюєте свій виступ на "домашньому" етапі Кубка світу?

- Я дуже задоволена своїм виступом. Для мене головне, щоб мої тренери і вболівальники також були мною задоволені. Я дуже вдячна, що цей турнір відбувся, адже через два тижні відбудеться чемпіонат світу. І це була одна з генеральних репетицій. Є кілька помилок, але це нормально. У нас ще є час, щоб над ними попрацювати.

- До Києва не приїхали перші номери збірної Росії. На чемпіонаті світу вони створять вам конкуренцію?

- В Японії кожна гімнастка створить мені конкуренцію. Тим більше ще є час підготуватись. Ми також не будемо розслаблятися. З наступного тижня ми розпочнемо підготовку до першості світу і будемо боротися за медалі.

- Ірина Дерюгіна сказала, що ви зараз в оптимальній формі...

- Ірина Іванівна мала на увазі, що такої програми ще ні у кого ніколи не було. Я не хочу, щоб глядачу було нудно дивитися на набір елементів, тому я стараюсь свої номери робити з елементами шоу.

- Ірина Дерюгіна також сказала, що збірна цілеспрямовано готується до Олімпіади-2012. Ви також ведете підготовку до Лондона?

- Не хочу так далеко загадувати. Дай Бог, щоб все було добре найближчим часом, а там буде видно.

- Ваша нова програма може вас надихнути на участь в Олімпіаді?

- В принципі, може.

- У залі була присутня ваша мама. Зовні вона не демонструвала жодних емоцій. Вона вам потім вдома все вискаже?

- Ні, вона в мене дуже стримана. Мама завжди дуже хвилюється. Інколи може навіть виходити із зали, щоб не дивитися на мій виступ. Але так як це "домашній" етап, вона не може нікуди вийти. Думаю, мама вже пережила всі емоції в залі, тому вдома мовчатиме.

- Анно, у вас багато других місць. Срібло для вас – це досягнення чи розчарування?

- Кожен хоче бути першим. Друге місце – це дуже прикре місце, адже ти зупиняєшся за крок від "золота". Тут мені допомагали рідні стіни, вболівальники, а в Японії буде важче

- Абсолютна перемога перед чемпіонатом світу вас не розслабить?

- Ні, я чудово все розумію і не вперше відчуваю такі емоції. Я не розслабляюся. Я розумію, що попереду дуже важкий старт, тому перемога в Києві додасть мені впевненості і сил на підготовку до першості світу.

- На який результат ви налаштовуєтеся в Японії?

- Я хочу гарно виступити, показати глядачам свої вправи. Дай Бог, щоб не підвело здоров"я, а там все буде добре.

- Яка з показаних вправ вам вдалася найкраще?

- На цьому етапі Кубка світу вправа зі стрічкою у мене вийшла найкраще – і за емоціями, і за елементами. Також добре виступила у вправі з м"ячем. Номери зі скакалкою та обручем вийшли трохи гірше. Важко сказати чому. Можливо далася взнаки втома чи хвилювання. Не можу сказати, що вони вийшли погано, просто були помарки, які не бажано робити.

- Ви показали дві нові вправи?

- Так – зі скакалкою та стрічкою. Номер з обручем зі мною вже рік. Це складна вправа. Під час виступу у фіналі я трохи поспішила і допустила елементарну помилку, але все обійшлося.

- Як ви оцінюєте нове покоління українських гімнасток?

- Дуже перспективні дівчата, але ще дуже молоді. Аліна Максименко за рік дуже підтягнулася і у неї є гарні шанси, щоб займати призові місця на турнірах.

- Як будете святкувати перемогу на київському етапі Кубка світу?

- Важко сказати. Хотілося б просто відпочити перед початком підготовки до чемпіонату світу.

Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «"Такої програми ще ні в кого не було" – Анна Безсонова». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі