четвер, 22 листопада 2007 13:45

"Срна потрібний "Шахтарю". Дуже цінний кадр"

Генеральний директор "Шахтаря" Сергій Палкін прокоментував питання селекції донецького клубу.

- У "Шахтаря" сьогодні спостерігається надлишок кваліфікованих кадрів. Отже, плануєте з кимось з них взимку попрощатися?

- Про це поки рано говорити. Сезон-то ще не закінчений. Думаю, відповісти на це питання я зможу не раніше середини грудня - після консультацій з президентом клубу Рінатом Ахметовим, головним тренером Мірчею Луческу і директором клубної академії Хенком Фон Стєєм.

- Але Інтернет вже повниться чутками про можливі кадрові зміни в команді. Бразильця Жадсона, наприклад, посилено сватають на батьківщину - то в "Сантос", то в "Флуміненсе"...

- Ось, саме що чутками! Мені, наприклад, Жадсон сказав, що нікуди йти не збирається.

- А як йде справа з Крістіано Лукареллі? Зоряний італієць вже не раз на словах поривався залишити Донбас.

- Знаєте, мені важко розписуватися за всіх футболістів. Мені Лукареллі говорить одне, пресі - інше... Буквально неділю тому ми розмовляли з Крістіано, обговорювали робочі моменти, плани на майбутнє - і ніяких настроїв валіз я в його словах не відмітив. Можливо, італійця не зовсім влаштовує те, що він не завжди грає в стартовому складі. Звідси і незадоволені репліки в ЗМІ. Скажу так: якщо Лукареллі дійсно побажає змінити команду, силою утримувати його ми не станемо. Але він повинен розуміти, що для цього повинен з"явитися покупець, пропозицію якого влаштує "Шахтар". Ціну грошам ми знаємо.

- Неодноразово виявляв бажання піти і інший нападаючий - Бєлік.

- Я розумію, що Олексій втомився сидіти на лавці запасних і, як будь-який футболіст, хоче грати. Ситуація ускладнюється тим, що в України Белік готовий перейти тільки в київське "Динамо", в крайньому випадку в "Дніпро" - більше нікуди. А пропозицій від цих клубів нам останнім часом не поступало. Так само як і з Європи.

- А взагалі попит на ваших гравців з боку серйозних континентальних клубів присутній?

- Ну раз в пресі регулярно спливають прізвища того ж Жадсона, Фернандіньо, Брандао - значить, присутній (усміхається). Я вже мовчу про Срну. Такий футболіст в будь-якій команді прийшовся б до двору. Але Даріо і "Шахтареві" потрібний. Дуже цінний кадр.

Плануєте взимку в черговий раз уразити уболівальників яким-небудь мегатрансфером, схожим на покупку Лукареллі або Кастільо?

- Поки ні. Скоріше когось продаватимемо або віддаватимемо в оренду. 28 гравців в обоймі першої команди - це все-таки перебір.

- А можете пояснити, чим вам нинішня клубна емблема не догодила? Люди звикли до неї - а ви міняти зібралися.

- Гербу "Шахтаря" вже без малого 20 років. А життя не стоїть на місці. Вона міняється, і клуб теж. Сьогодні він вже зовсім не той, що був при Радянському Союзі. І колишня емблема більше не відповідає його стратегії, філософії, прагненням. Вона як би живе сама по собі. Адже логотип - це обличчя компанії. Провівши маркетингові дослідження, ми вирішили це обличчя трохи відновити.

- І що ж буде зображено на новій емблемі?

- Поки секрет. Дізнаєтеся 5 грудня.


Зараз ви читаєте новину «"Срна потрібний "Шахтарю". Дуже цінний кадр"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі