четвер, 05 квітня 2007 18:17

"Спартак" просить покарати міліцію Санкт - Петербургу

 

Московський "Спартак" звернувся з відкритим листом до губернатора Санкт-Петербурга Валентини Матвієнко з проханням знайти і покарати винних в жорстокому поводженні з уболівальниками команди. В середу 4 квітня близько 400 фанатів "Спартака", що прибули на матч з "Зенітом", декілька годин перебували в "спецвідстійнику", повідомляє Лента.Ру.

У листі, адресатами якого є також міністр внутрішніх справ РФ Рашид Нургалієв і начальник ГУВС Санкт-Петербурга Владислав Піотровський, говориться, що інформація про правопорушення пітерської міліції отримала численні підтвердження.

- Сотні ні в чому не повинних людей протягом декількох годин були позбавлені свободи, що є грубим порушенням Конституції і Кримінального Кодексу РФ. Півдня на морозі, на ногах, без туалетів, їжі та тепла, а головне, без щонайменших підстав для затримання. Додайте сюди цинічні пропозиції заплатити за свободу по 500 рублів з кожного або аргумент, ніби все це робиться на благо самих же уболівальників, - мовиться в листі.

- Не знаємо, хто вирішив так знущатися з людей, але це знущання злочинне удвічі, оскільки допущено правоохоронними органами. Ми сподіваємося, що винні будуть викриті і покарані, оскільки підтримуємо тих, хто їхав цивілізовано підтримувати нас. Громадяни, що стали жертвами цієї акції, залишають за собою право на подання відповідних позовів до суду. Перед ними ніхто навіть не вибачився, - зазначають автори листа.

Перші повідомлення про те, що пітерська міліція затримує фанатів, що приїхали з Москви, з"явилися вдень в середу. Інформація поступала від кореспондентів деяких Інтернет-ЗМІ, що знаходилися поряд із стадіоном, а також з гостьової книги сайту вболівальників "Спартака". Ближче до початку матчу (19:30) керівництво міліції Санкт-Петербурга заявило, що фанати перебували в нормальних умовах, а представники органів правопорядку діяли на користь безпеки уболівальників.

Матч чвертьфіналу кубка Росії, що відійшов на другий план, закінчився другою за три дні домашньою поразкою "Зеніту" від "Спартака" (1:2).

Зараз ви читаєте новину «"Спартак" просить покарати міліцію Санкт - Петербургу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі