середа, 21 січня 2009 11:54

"Спартак" підсилився екс-гравцем "Барселони"

Колишній футболіст іспанської "Барселони" Олегер Пресас перейде до московського "Спартака". Деталі трансферу 28-річного захисника, який в даний час виступає за амстердамський "Аякс", вже узгоджені. Про це повідомляє інтернет-видання Sports.ru з посиланням на джерело в оточенні футболіста. Скільки за гравця заплатить "Спартак", не уточнюється.

Олегер, як правило, грає в центрі оборони. Футболіст відомий умінням добре вибирати позицію, проте не відзначається швидкісними якостями. У керівництві "Аякса" підтвердили інформацію про інтерес "Спартака" до гравця, пише газета "Спорт-Експрес".

Олегер почав свою кар"єру в каталонському футбольному клубі "Граменет", звідки в 2001 році він перейшов до "Барселони". У 2002 році Олегер дебютував в основному складі "Барселони", а всього провів за цей клуб 162 матчі і забив один гол. З "Барселоною" Олегер двічі виграв чемпіонат Іспанії, а в сезоні-2005/06 став переможцем Ліги чемпіонів.

У липні 2008 року Олегер перейшов в "Аякс" за три мільйони євро. У складі амстердамського клубу захисник провів 15 матчів чемпіонату Голландії сезону-2008/09 і забив один гол. Олегер здобув популярність не тільки завдяки грі, але і завдяки своїм політичним переконанням.

У лютому 2007 року баскська газета Berria опублікувала статтю Олегера, в якій футболіст засумнівався в незалежності іспанської судової системи, а також виступив на підтримку одного з лідерів сепаратистської організації ETA Іньяки де Хуани Хаосу. Після публікації цього матеріалу компанія Kelme, з якою у Олегера був спонсорський контракт, розірвала угоду з футболістом, мотивувавши це тим, що взуває гравців, а не політиків.

В тому випадку, якщо Олегер перейде до "Спартака", він стане третім придбанням московського клубу в нинішнє міжсезоння після бразильця Рафаела Каріоки з "Греміо" і Дениса Бояринцева з ярославського "Шинніка".

lenta.ru

Зараз ви читаєте новину «"Спартак" підсилився екс-гравцем "Барселони"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі