середа, 12 січня 2011 16:46

"Щось не влаштовує керівництво в українських тренерах з власною думкою" - Саленко

"Щось не влаштовує керівництво в українських тренерах з власною думкою" - Саленко

Новим головним тренером донецького "Металурга" став російський фахівець Андрій Гордєєв, який працював до цього в "Сатурні" (Раменське). У кращого бомбардира ЧС-1994 Олега Саленка від даного призначення двояке враження: з одного боку він давно знайомий з Гордєєвим, з іншого - жалкує про те, що в черговий раз пройшли повз авторитетних українських фахівців, що знаходяться зараз без роботи.

- Несподіванки у нас завжди на кожному кроці, - каже Олег Анатолійович в коментарі Gazeta.ua. - Це добре, коли приходять нові тренери, тим більше молоді. У випадку з Андрієм все буде залежати від того, які завдання ставляться перед клубом і, що не менш важливо, як керівництво буде підходити до вирішення цих завдань.

- Завдання перед "Металургом" ставилися завжди високі. Тим більше, що команда підняла планку, вийшовши в минулому сезоні фінал Кубка України і перебуваючи за крок від Ліги Європи. Чи здатний Гордєєв, з урахуванням досвіду роботи тільки в "Сатурні" швидко перебудувати гру команди, щоб та могла на щось істотне претендувати?

- Керівництво клубів у нас, прагнучи до досягнення високих результатів, на жаль не завжди знаходить потрібні варіанти. Сам донецький "Металург" для мене є загадкою командою - і в плані трансферної політики гравців, і в питаннях призначення тренерів. Що вийде у Гордєєва, зараз важко сказати, як тренера я його знаю мало, ми більше перетиналися, коли були гравцями. Все-таки одна справа керувати молоддю, як це було в Раменському, інша справа - першою командою вищого дивізіону.

Загалом враження від даного призначення у мене двояке. З одного боку, з Гордєєвим знайомий дуже давно, з іншого - серед українських фахівців є не менш гідні кандидатури і їх просто проігнорували. Взяти того ж Андрія Баля, Льошу Михайличенка. Не кажучи вже про Олега Блохіна. Мабуть, щось не влаштовує керівництво в цих незалежних людях, які мають власну думку.

По суті, керівники "Металурга" скористалися тим, що через фінансові проблеми в "Сатурні" тренер залишився без роботи. Кон'юнктуру футбольного ринку він знає мало, а такі тренери як правило дуже вигідні керівництву.

Зараз ви читаєте новину «"Щось не влаштовує керівництво в українських тренерах з власною думкою" - Саленко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі