понеділок, 27 грудня 2010 09:56

"Сьомінський" стиль вже не прокотить"- Леоненко

"Сьомінський" стиль вже не прокотить"- Леоненко

Екс-нападник "Динамо" і збірної України Віктор Леоненко розповів, яких змін чекає в "Динамо" з поверненням Сьоміна.

"Його команди зазвичай грають від захисту. По максимуму насичується центральна зона, футболісти грають в'язко, в дрібний пас. Грати проти таких команд жахливо неприємно, та й дивитися з боку на це теж не завжди цікаво. Але зараз "Семінський" стиль в "Динамо" не прокотить", - говорить Віктор.

Стан динамівської оборони не дозволяє грати в манері Сьоміна, вважає Леоненко.

"У нас в обороні такий бардак коїться, що потрібно гру подалі від воріт відсувати, а не замикатися. До того ж у чемпіонаті України мінімум команд 10 приїжджає в Київ теж захищатися. Так можна і другого місця позбутися. Тому Сьоміну обов'язково треба буде посилюватися на трансферному ринку.

Просто так уже виходить - коли вся команда грає від оборони, попереду обов'язково потрібен висококласний виконавець, який міг би вирішити долю матчу самотужки. Хоча порівняти тих самих Алієва і Лоськова не можна. Лоськов - художник на футбольному полі. Він і пас міг віддати чудовий, і обіграти, і сам завершити.

А скільки результативних пасів Алієв роздав? В "Динамо" він нікого, крім Мілевського, не бачив. Добре ще, що забиває багато. Незрозуміло поки, повернеться Алієв до Києва чи ні, але якщо залишиться в Москві - йому там буде дуже складно. Другий рік зазвичай завжди важче дається", - говорить Віктор.

У екс-футболіста є кандидатура на роль лідера в "Динамо".

"У нинішньому ж складі "Динамо" з роллю лідера міг би впоратися Рома Єрьоменко. Але їм поки що тільки дірки затикають - де він вже тільки не грав: і справа в захисті, і зліва, і опорником, і плеймейкером. Хоча у цього хлопця голова на поле добре варить - і з технікою все в повному порядку, і пас віддати може.

У принципі, яка різниця: динамівський футбол чи недінамовскій? Головне, щоб він був видовищним. Народу ж не завжди результат потрібний - йому б інтригу в матчі, боротьбу побачити, футболістів з палаючими очима. Треба повертати народ на стадіони - це головне, чого необхідно добиватися", - вважає Леоненко.

Уболівальники вже почали забувати про динамівському футболі, упевнений він.

"Люди забувати вже почали, що це і коли вони востаннє його бачили. Якщо Сьоміну вдасться впоратися з глядацькими запитами, ніхто йому слова кривого не скаже, що він грає не так, як "Динамо"- через фланги, широко, тотально, коли всі атакують і всі захищаються.

Успішні європейські клуби давно вже так не грають. Бувають, звичайно, окремі випадки. Наприклад, "Інтер" часів Моуріньо. Саме в оборонному стилі міланці обіграли "Барселону". Але маючи в складі таких "зірок", можна успішно грати як завгодно.

В обороні у італійців підібралися справжні бійці - ноги повідривають, а попереду кожен може зіграти в поодинці і забити. У "Динамо" немає таких виконавців. Тому і зіграти, як той самий "Інтер", ми не зможемо", - вважає Леоненко.

За матеріалами Газета по-киевски

Зараз ви читаєте новину «"Сьомінський" стиль вже не прокотить"- Леоненко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі