четвер, 31 травня 2007 10:40

"Сокіл" з вищої російської ліги зможе перейти в Суперлігу

 

Як ми вже повідомляли, за підсумками зустрічей у Києві президент Федерації хокею Росії Владислав Третяк підписав з керівником Федерації хокею Україні Анатолієм Брезвіним угоду про співпрацю між ФХР і ФХУ.

Один з пунктів цього документа передбачає участь київського "Сокола" в розиграші чемпіонату російської вищої ліги-2007/08. Так само, як і три команди з Казахстану, українці у разі успіху в плей-офф вищої ліги отримають право виступати в Суперлізі-2008/09 - за умови, що критеріям членства в Суперлігі відповідатиме вся їх інфраструктура.

Поки невідомо, в якому дивізіоні вищої ліги - західному або східному - виступатиме "Сокіл", але більш всього, що ним стане перший. Як повідомили в прес-службі ФХР, це питання, а також проект календаря на майбутній сезон планується обговорювати на засіданні президентів клубів вищої ліги і виконкомі ФХР в кінці червня.

Відкритим залишається питання про те, де "Сокіл" проводитиме свої домашні матчі. Єдиним залом, вимогам ФХР, що відповідають, є розрахований на 7500 глядачів київський Палац спорту, проте виставки і концерти проводяться там останнім часом частіше, ніж спортивні заходи. Запасним варіантом є Льдова арена броварького торгівельно-розважального центра "Термінал", який поки вміщує 1500 глядачів, але кількість місць може бути збільшена.

Що стосується вищої ліги російського хокею, то в минулому сезоні вона була поділена на два дивізіони - "Захід" та "Схід". В першому грало чотирнадцять клубів, в другому - п"ятнадцять, у тому числі два клуби з Казахстану. В плей-офф вийшли по вісім кращих команд. В результаті у вирішальних поєдинках зустрілись "Торпедо" з Нижнього Новгорода та воскресенський "Хімік". Переможцем фіналу вищої ліги в чотирьох матчах стало "Торпедо". Якщо нижегородці зможуть виконати всі вимоги, то в наступному сезоні вони зможуть виступити в Суперлізі.

Зараз ви читаєте новину «"Сокіл" з вищої російської ліги зможе перейти в Суперлігу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі