неділя, 10 жовтня 2010 18:18

"Сокіл" в овертаймі переміг жлобинський "Металург"

"Сокіл" в овертаймі переміг жлобинський "Металург"
"Сокіл" підійшов до відповідального матчу з серйозною втратою - сьогодні вранці в Челябінськ вилетів нападник Костянтин Касянчук, який швидше за все продовжить кар'єру у "Тракторі". Таким чином, кияни втратили по суті одного з найкращих хокеїстів. Що стосується "Металурга", то і "сталеві вовки" приїхали у Бровари не в кращій готовності: травми у захисників Олександра Макрицького і Костянтина Дурнова.

Зате гарний настрій жлобинській команді могли подарувати її вболівальники - на підтримку "металургів" прибуло три автобуса шанувальників, що фактично забезпечило чудову шумову підтримку гостям. Повертаючись до "Сокола", відзначимо, що Олександр Сеуканд на місце Касянчука визначив Олександра Матвійчука, а в третій ланці на краю грали Черненко та Бега, іноді на зміни виходив Буценко.

Як і очікувалося, відкритого хокею в цьому матчі не було і близько. Варто зазначити, що перший небезпечний момент виник біля воріт Карпенка - Євген Каштанов не зумів обіграти київського голкіпера в ближній дуелі. Кияни ж вперед не летіли, фактично обмежившись контратаками і уважними діями в обороні. Другий період був за гостями: Каштанов зробив те, що йому не вдалося в першому періоді (прикривши шайбу корпусом він уміло вразив ворота Карпенко), та й у цілому "вовки" повністю контролювали гру. "Сокіл" взявся за справу лише після другої перерви. На 5-й хвилині періоду Шахрайчук добив шайбу у сітку з п'ятачка, скориставшись помилкою Грішукевича та бездіяльністю жлобинського захисту - 1:1.

Під завісу зустрічі найвірніший момент вирішити все в основний час не використав Цируль - нападаючий за п'ять секунд до сирени небезпечно кидав під гострим кутом, але шайба прошила сітку з тильного боку. Овертайм досить несподівано пройшов у напруженій обстановці - команди не стали чекати серії булітів і пішли вперед. "Сокіл", перебуваючи на куражі, який залишився після кінцівки третього періоду, зумів дотиснути суперника. Спочатку Цируль знову опинився в центрі подій, вийшовши на побачення з Грішукевичем, але досвідчений воротар виручив свою команду.

А потім на вістрі атаки опинилися два київських захисника - Срюбко поборовся у кутку майданчика і видав точну передачу до воріт на Климентьєва. Сергій не підвів - точним кидком він приніс перемогу "Соколові" — 2:1.

Сокіл - Металург 2:1 ОТ (0:0, 0:1, 1:0, 1:0)

Шайби: 24:38 Каштанов (Осипов - більш) - 0:1; 44:18 Шахрайчук (Литвиненко, Олецький) - 1:1; 63:33 Климентьєв (Срюбко) - 2:1

Воротарі: Карпенко - Грішукевич

Кидки: 27 — 33

Штраф: 8 — 4
За матеріалами iSport.ua
Зараз ви читаєте новину «"Сокіл" в овертаймі переміг жлобинський "Металург"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі