субота, 28 лютого 2009 11:05

"Шанси на перемогу у "Шахтаря" та ЦСКА рівні" - Луческу

"Шанси на перемогу у "Шахтаря" та ЦСКА рівні" - Луческу

Відразу після того, як став відомий наступний суперник "Шахтаря" в Кубку УЄФА - московський ЦСКА, - головний тренер гірників Мірча Луческу дав інтерв"ю з цього приводу.

За п"ять сезонів роботи в "Шахтарі" Мірча Луческу втретє виводить донецьку команду до 1/8 фіналу Кубка УЄФА. І усі рази по якомусь містичному збігу обставин - по непарних роках: у 2005-му, 2007-му і ось тепер у 2009-му.

- "Шахтарю" потрібно думати вже про ЦСКА. Наскільки очікуваним для вас став черговий суперник у Кубку УЄФА?
- Після гостьової нічиєї московських армійців у Бірмінгемі я не сумнівався, що в Москві вони дожмуть "Астон Віллу". Взагалі сітка на стадії плей-офф у Кубку УЄФА цього сезону склалася дивовижна: у 1/8 фіналу зустрінуться дві українські команди, "Динамо" та "Металіст", могли зійтися і два англійські клуби, та ми з ЦСКА не дозволили...

- Як вам пара "Шахтар" - ЦСКА?
- Гадаю, це рівні суперники. Хоча б тому, що рівні підготовки обох команд однакові: ні ми, ні москвичі до зустрічей у Кубку УЄФА не зіграли цього року жодного офіційного матчу. Ми пам"ятаємо про ігри з ЦСКА на Кубку Першого каналу, де також було зафіксовано рівновагу: перший матч виграв "Шахтар" - 2:0, а наступного року суперник узяв реванш - 3:1.

Cітка на стадії плей-офф у Кубку УЄФА цього сезону склалася дивовижна.

Єдина перевага, яку можуть отримати росіяни в першому матчі, - синтетичне поле в Лужниках. Ми не звикли до такого газону, а одного тренування, яке дається за регламентом, звичайно, не достатньо, щоб адаптуватися.

- Президент "Шахтаря" Ренат Ахметов, ледве дізнавшись ім"я нового суперника, теж насамперед поскаржився на поле, з яким "Шахтарю" доведеться зіткнутися в Москві. Коли ви встигли змовитися?
- (Сміється.) Ми не змовилися. Просто наш президент добре розуміється на усіх футбольних нюансах. До того ж спираємося на власний досвід: восени 2007 року у відбірковому раунді Ліги чемпіонів грали в Зальцбурзі на штучному газоні та програли з рахунком 0:1. Потім довелося вдома відіграватися.

- Із Зіко, який тепер тренує ЦСКА, ви колись перетиналися?
- Так, і це пам"ятна для мене історія. Двадцять років тому, коли Зіко закінчував блискучу кар"єру гравця, на його честь в Удіне (у 1983 - 1985 роках Зіко виступав за місцевий "Удінезе") був влаштований прощальний матч: збірна Бразилії проти збірної світу, з тренерської лави якої мені пощастило керувати грою видатних футболістів разом із Нільсом Лідхольмом і Артуром Жорже.

Наша команда виграла - 2:1, але капітан бразильців Зіко зовсім не був засмучений. Подивимося, чи вдасться "Шахтарю" його засмутити.

football.uaСпорт-Экспресс

Зараз ви читаєте новину «"Шанси на перемогу у "Шахтаря" та ЦСКА рівні" - Луческу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі