четвер, 18 вересня 2008 13:32

"Шахтарю" відкрили секрет перемоги над "Барселоною"

Очевидцем матчу суперників "Шахтаря" по групі С, "Барселони" і "Спортінга", на "Ноу Камп" був великий друг каталонського клубу, колишній віце-президент донецького "Металурга" Дмитро Селюк.

Не хто інший, як він, привів в "Барсу" колишнього хава "Металурга" Яя Туре, що вклав свою лепту в перемогу каталонців над ліссабонцями.

"Після попереднього матчу з "Расингом" (1:1) фани "Барси" махали білими хусточками, виражаючи своє незадоволення командою, - говорить Селюк. - А якщо врахувати, що до цього у каталонців були дві поразки, то підопічним Гвардіоли кров з носу потрібно було здолати "Спортінг". Вони це зробили. А  зупинити "Барсу", яка відчула смак премоги ой як непросто...".

"Це вже не та "Барселона", що з Роналдіньо, вона стала уважнішою до оборони, - сказав Селюк. - Тепер кожен футболіст, за виключенням хіба що Мессі, при втраті м"яча вступає у відбір, чого раніше не було.

Як результат, Ізмайлову з "Спортінга" дали тільки три рази доторкнутися до м"яча. Звичайно, відсутність Роналдіньо, здатного самотужки вирішити долю матчу, - це втрата. Але у них є Мессі. Д речі, він ще не набрав форму після Олімпіади. Але до гри з "Шахтарем" його кондиції напевно покращають. Плюс загальний настрій суперника гірників: зараз усередині "Барси" немає скандалів, всі гравці хочуть довести Гвардіолі, що гідні місця в основі.

Але в той же час я бачу, за рахунок чого донечани можуть обіграти каталонців. Це все ті ж стандарти, які принесли "Шахтареві" перемогу в Базелі, і ті ж бразильці, які їх виконували. У "Барси" все-таки трохи кращий воротар, чим у швейцарців, тому з прямих ударів, може, і не пропустить. Але польові гравці каталонців - невисокі і цим потрібно скористатися при подачах, що і вдалося в середу "Спортінгу".

"Барса" в кожному матчі пропускає із стандартів. Хоча і сама реалізовує їх, як ніхто. І ще один момент на замітку "Шахтареві". Якщо раніше у "гранатових" було зверхнє ставлення до будь-якого суперника не рівня "Реалу", то зараз у них однаковий настрій - на всіх".

"Спортінг" - швидка, технічна команда, що грає в комбінаційний футбол, як і "Шахтар", - говорить Селюк. - "Барса" не дала їй розвернутися. Але він сподобався мені більше, ніж "Бенфіка", з якою гірники обмінялися перемогами в минулому сезоні.

Думаю, в матчах "Шахтаря" із "Спортінгом" і вирішиться, хто займе друге місце в групі. Не виключаю, що і в цьому випадку суперники обміняються перемогами. Отже донечанам дуже важливо перед матчем з лісабонцями зробити заділ у вигляді хоч би очка в поєдинку з "Барселоною".

sport.oboz

Зараз ви читаєте новину «"Шахтарю" відкрили секрет перемоги над "Барселоною"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі