вівторок, 26 червня 2007 11:45

"Шахтар" виступив зі звинуваченнями проти ФФУ

"Шахтар" написав офіційний лист, приводом для якого стали останні рішення експертної комісії ФФУ про порушення з боку гірника Фернандіньо і дніпропетровця Старцева.

Комісія розглянула скаргу "Карпат" на дії цих футболістів в матчах з львів"янами, подану з порушенням всіх термінів. Але з тих пір нічого не змінилося, що дало підставу "Шахтареві" говорити про те, що до них федерація підходить з одними стандартами, а до "Динамо" - з іншими. Торкнулися "гірники" і теми арбітражу, повідомляє "Терикон".

- Арбітр в матчі чемпіонату "Шахтар" - "Динамо" помилився тричі, не вилучивши двох киян і зарахувавши гол, забитий з порушенням правил. Але вже в наступному 29-му турі він знову, як ні в чому не бувало, обслуговував черговий матч. Складається враження, що офіційні особи федерації футболу, гордо зберігаючи мовчання щодо суддівства матчу "Шахтар" - "Динамо", дають арбітрам зрозуміти, які наслідки мають суддівські помилки на користь "Динамо" і на користь "Шахтаря". Подвійні стандарти у футболі - огидна тенденція, з якою потрібно боротися, - говориться в заяві. - За всім цим стоїть "братська" підтримка, кумова філософія, політика лицемірства і шантажу, що не має нічого загального з цивілізованими методами керівництва. Дивно і страшно, що біля керма української федерації футболу зібралися люди, що давно перетворили цю організацію на приватну лавку для задоволення власних інтересів.

Комітет арбітрів поки на цю заяву реагувати не збирається. Хоча його голова Віктор Дердо сказав, що сьогодні на колегії його розглянуть.

Не поспішає з відповіддю і керівництво ФФУ. Олександр Бандурко повідомив, що федерацією буде опубліковано офіційну заяву, де вона відповість на всі претензії "Шахтаря".

- Але вже зараз я хотів би сказати, - додав перший віце-президент ФФУ, - хай автори цієї заяви подивляться в дисциплінарних правилах терміни розгляду заяв. Ми нічого там не порушили. Про це і багато що іншоме ми розповімо у відповіді, яку розмістимо на офіційному сайті ФФУ. Єдине, що ми не вживатимемо, так це таких некоректних виразів, які використовує в своїй заяві футбольний клуб "Шахтар". Якщо ви хочете сказати, що ми порушили регламент, скажіть, де ми його порушили. Якщо ви хочете сказати, що ми порушили процедуру, скажіть, де ми її порушили. Ми уважно розглянемо і дамо відповідь. А коли там намотується одне на інше і переходить в щось емоційне і нестримане, то такий діалог вести важко. Тому ми спокійно, цивілізовано дамо відповідь на всі поставлені питання.

У першу лігу арбітра матчу "Шахтар" — "Динамо", найімовірніше, не переведуть. І Дердо, і Бандурко сказали, що моменти, про які говорить "Шахтар", були вказані в рапорті делегата, і за них арбітрові знизили оцінку. Але не до "двійки".

Зараз ви читаєте новину «"Шахтар" виступив зі звинуваченнями проти ФФУ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі