субота, 14 червня 2008 11:24

"Шахтар" дає 20 мільйонів євро за камерунського футболіста

"Шахтар" дає 20 мільйонів євро за камерунського футболіста

Донецький "Шахтар" вступив в трансферну боротьбу з англійськими клубами за камерунського півзахисника французького "Лілля" Жана II Макуна. Український клуб останніми роками все активніше працює на європейському трансферному ринку. Гроші є, амбіції великих перемог в Лізі чемпіонів дозволяють донеччанам на рівних конкурувати з великими європейськими клубами. Тепер мета - опорний півзахисник "Лілля" Жан II Макун, повідомляє Терикон.

За інформацією видання "Франс футбол", українці готові запропонувати "Ліллю" за 25-річного гравця збірної Камеруну 20 мільйонів євро. Серед конкурентів у "Шахтаря" лондонські "Арсенал" і "Тоттенхем", а також "Манчестер Сіті". Менеджер "канонірів" Арсен Венгер бачить в Макуні заміну Фламіні, що перейшов до "Мілана". Але поки англійці не готові платити більше 10 мільйонів євро.

Внутрішні претенденти - французький "Марсель" і "Ліон". Особливо, якщо беззмінних чемпіонів Франції останніх років очолить головний тренер "Лілля" Клод Пуель, то він наполягатиме на придбанні Макуна. Що стосується "Лілля", то інтереси клубу тільки в сумі трансферу, а питання переходу має вирішити сам камерунець.

Жан II Макун народився 29/05/1983 р. Зріст 173 см, вага 69 кг Як охарактеризував його Арсен Венгер, Макун не монстр, але його вплив на гру величезний - справжній боєць. У чемпіонаті Франції 165 матчів (9 м"ячів), в єврокубах - 30, 1 гол (16 (1) - в Лізі чемпіонів). За збірну Камеруну - 21 матч. Не дивлячись на позицію опорного півзахисника, в середньому Макун отримує жовту картку за 5,5 матчів" а вилучений був всього один раз в 231 поєдинку різних турнірів.

Зараз ви читаєте новину «"Шахтар" дає 20 мільйонів євро за камерунського футболіста». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі