середа, 21 березня 2007 11:12

"Шахтар" буде "сіяним" в Лізі чемпіонів, а "Динамо" - ні

 

Нинішній євросезон "Шахтаря", незважаючи на трагічну кінцівку, виявився найуспішнішим за всі роки виступу команди в європейських клубних турнірах. "Гірники" набрали 14,145 балів і значно поліпшили свій показник в таблиці коефіцієнтів УЄФА, повідомляє офіційний сайт клубу.

Дончане піднялися в європейському клубному рейтингові на 16 сходинок, вперше випередивши київських динамівців. З тієї миті, як біля керма став Мірча Луческу, показники "Шахтаря" на євроарені залишаються стабільно високими і складають за три сезони 39,716 (для порівняння, кияни за цей же час "заробили" 22,715 ). Така ситуація дозволяє вболівальникам з великою часткою ймовірності розраховувати, що в третьому кваліфайн-раунді наступної Ліги чемпіонів "гірники" знову потраплять до числа 16 "сіяних" команд.

У числі "обраних" "Шахтар" залишиться незалежно від того, з якого раунду кваліфікації він вступить в боротьбу в ЛЧ: чемпіон України стартує з третього кваліфайн-раунду, а віце-чемпіонові належить з"ясовувати відносини з суперниками, починаючи вже з другого кола.

Що ж до "Динамо", то після двох невиразних і мізерних на очкові надбання євросезонів "біло-блакитні" остаточно втратили місце серед "сіяних". Тому цілком можливо, що за вихід в груповий етап Ліги чемпіонів киянам доведеться зустрітися з командами рівня "Ліверпуля", "Арсеналу" або "Реалу".

Зараз ви читаєте новину «"Шахтар" буде "сіяним" в Лізі чемпіонів, а "Динамо" - ні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі