пʼятниця, 23 листопада 2007 15:17

"Робота Блохіна буде визнана незадовільною"

"Робота Блохіна буде визнана незадовільною"

Президент ФФУ Григорій Суркіс - про подальшу долю українських футбольних збірних.

- Григорій Михайлович, відкрийте секрет: чи залишиться Блохін на чолі збірної?
- Дія його контракту закінчилася, і тепер йому слід зробити певні висновки. Виконком федерації у свою чергу проаналізує роботу тренера в цьому циклі, яка, переконаний, буде визнана незадовільною. А чи буде продовжено співпрацю з Блохіним, залежить від поведінки всіх сторін. Від того, чи зможемо ми піти від самобичування і критики головного тренера, чи зуміємо почути один одного. Чи зможе наставник переконати, що у нього на належному рівні присутні мотивація та бажання зберегти свій пост. Чи присутня у нього така ж віра, яку він відчував в 2003 році, коли привселюдно заявив, що виведе команду на чемпіонат світу з першого місця в групі. Пам"ятаєте, тоді це глибоко шокувало всю країну, уболівальників і журналістів, але Блохін стримав слово.

- Як можете прокоментувати підсумок виступу національної команди у відборі до Euro-2008, і яка ваша оцінка завершального поєдинку з французами?
- В цілому цикл вийшов провальним. Однозначно провальним... Для мене, як для
президента національної федерації, збірна не є іграшкою або розмінною монетою. Я дорожу кожним словом, сказаним в її адресу. Поєдинок з французами, на щастя, показав, що не всі можливості вичерпані. У роздягальні я побажав хлопцям, щоб вони, роз"їхавшись по клубам, продовжували працювати над тим, щоб їх команди прогресували, а вони удосконалювалися як гравці.

- За деякими даними, в Києві в ці дні гостює Лотар Маттеус. Мета його візиту вам не відома?
- Я не запрошував цього фахівця і не вів з ним ніяких переговорів. Більш того, я навіть не знав, що Маттеус зараз в Україні.

- Наприкінці хотілося б дізнатися, наскільки велика ваша довіра до Олексія Михайличенка, який разом з молодіжною збірною, що поступилася у вирішальному матчі Чехії, провалив відбірний цикл до ЧЄ-2009?
- Не думаю, що Михайличенко вичерпав себе як тренер збірної. Якщо він захоче працювати з цією командою і далі, то ми надамо йому такий шанс. Якщо ви бачили гру з чехами, то повинні розуміти, що наша команда не заслуговувала на поразку. Крім того, на всьому протязі відбірної кампанії у Михайличенко була маса проблем, пов"язаних з травмами гравців: він не міг задіяти Фоміна, Федоріва, Мандзюка, Полянського, Чижова. Це означає, що тренерам фактично довелося перекроювати всі лінії.

Зараз ви читаєте новину «"Робота Блохіна буде визнана незадовільною"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі