субота, 20 вересня 2008 11:03

"Ребров ще грає!?" - Фергюсон

"Ребров ще грає!?" - Фергюсон

Завтра в матчі "Cпартак" - "Рубін" може на 99% вирішитися доля чемпіонства в Росії.

Зараз казанський клуб, кольори якого захищає колишній гравець київського "Динамо" Сергій Ребров, на 9 очок випереджає "Динамо" московське. Якщо футболісти із столиці Татарстану виграють матч, на думку експертів, за вісім турів, що залишилися, їх ніхто вже не наздожене.

Якщо Ребров стане чемпіоном Росії, то в наступному сезоні "залізно" зіграє в груповому турнірі Ліги чемпіонів. І це - 34-річний футболіст, що думку багатьох, виїхав до Росії лише для того, щоб заробити на післяспортивне майбутнє.

"У "Рубіні" Сергію дійсно запропонували значно вигідніші умови, ніж у Києві, - говорить агент футболіста Шандор Варга. Річна зарплата його підопічного в Татарстані складає понад 2 мільйони доларів. - Але ще під час переходу Реброва в казанський клуб в березні я припускав, що з новою командою його чекатимуть не тільки матеріальні блага, але і боротьба за найвищі місця в російській першості.

"Рубін" вже кілька разів був до них близький, а нинішній сезон якраз співпав з 50-літтям бордових..."

"Головне, що сам Сергій бере безпосередню участь в просуванні команди до "золота" Прем"єр-ліги. Він забив, на перший погляд, не так багато, три м"ячі. Але в кожному випадку це був переможний гол. Якось в останній грі "Рубіна" з найближчим переслідувачем - московським "Динамо". Ризикну припустити, що у виконанні "Реброва" відбувся "золотий" гол для казанців".

Варга упевнений, що, не дивлячись на свій вік, Ребров ще став би в нагоді для збірної України. "Він не зашкодив би команді Михайличенко, як не заважає Хіддінку в збірній Росії одноклубник Сергія по "Рубіну" Сємак, до речі, по футбольних мірках, теж нібито ветеран", - вважає Шандор.

Не без подчуття гумору агент Реброва розповідає про швидкісні якості Сергія, правда, як приклад приводить не ігрову ситуацію.

"Чекаючи згоди футболіста на перехід в "Рубін", представник цього клубу пробув в Києві тиждень. Згоди все не було. Тут Сергій прїжджає на своєму AstonMartin, підходить до нас, ставить одне питання: "Шандор, ти бачив контракт?", - і отримавши ствердну відповідь, навіть не вдивляючись в зміст угоди, розписується і миттєво виїжджає.

Людина з "Рубіна" була в шоці. Його погляд говорив: а раптом там би було написано, що його розстріляють?"

"Недавно я згадав про Сергія в розмові з тренером "МЮ" Фергюсоном, - продовжує Варга. - "Як, він ще грає?", - здивувався сер Алекс.

"Він ще твоїй команді в Лізі чемпіонів забивати буде!" - відповів я. До речі, телефонуючи Реброву після перемоги "Зеніту" над "Манчестером" в Суперкубку, я привітав Сергія: "Ти граєш в найсильнішій команді Європи". - "Ви про що?" - дивувався він. - "Ну як, ви ж двічі обіграли "Зеніт" - 3:1 і 4:1. Значить, ви кращі в Старому світлі .

Перемога над пітерською командою знакова і в іншому плані. Багато хто в Росії боїться, що "Рубін" не зможе гідно представити країну в ЛЧ. Але якщо казанці обіграють володаря Суперкубка Європи, то це ж про щось говорить".

"Втім, перехід Реброва в "Рубін" дорого коштував не тільки казанському клубу, але і самому футболістові. Переїзд в іншу країну розлучив Сергія зі своєю сім"єю. "Вона залишилася в Києві, тому що синочка Діму не хочуть відривати від британської школи. Саме тому в Казані Сергій для прожиття вибрав собі не будинок, а квартиру. Оплачує її оренду сам.

Але ці витрати для нього - як замовити в ресторані чай. До речі, пройтися по вулицях міста, на відміну від Києва, Ребров може абсолютно невпізнанним. "Рубін" - лідер чемпіонату Росії. Але якщо запитати місцевих, чи знають вони про це, то з двадцяти чоловік "так" відповідь дадуть від сили двоє", - підсумував Варга.

football.ua

Зараз ви читаєте новину «"Ребров ще грає!?" - Фергюсон». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі