четвер, 25 вересня 2008 10:52

""Наші гравці тренуються на асфальті, миються в іржавих душових " - Рабіновіч

Президент київського клубу "Арсенал" розповів про проблеми стадіону та інфраструктури

Столичний "Арсенал" вже не проводить регулярні піар-акції на своїх домашніх поєдинках. У канонірів зараз зовсім інші проблеми. Нагадаємо, що матч останнього туру з "Шахтарем" команда Олександра Заварова повинна була проводити на стадіоні імені Віктора Банникова. І лише в останню мить після особистого прохання президента гірників Ріната Ахметова Ігор Суркіс погодився надати для цього поєдинку клубний стадіон "Динамо".

- Вадим Зіновійович, яким чином далі думаєте вирішувати питання зі стадіоном?

- У мене тільки два варіанти відповіді. Або ми все-таки знайдемо собі майданчик для будівництва арени або нам нададуть можливість провести реконструкцію якогось старого стадіону. Або вся це справа з клубом не має перспективи.

- Ваш ліміт терпіння вичерпаний?

- Замість відповіді приведу вам два показові приклади. Після матчу з "Шахтарем" я розмовляв з Ігорем Суркісом. Він сказав, що ця гра "убила" галявину клубного стадіону "Динамо". Що й нехитро за такої дощової погоди. Я розумію цю ситуацію. Скажімо, якщо вчора у вас в квартирі ночували гості, то ви навряд чи будете в захопленні, якщо вони прийдуть сьогодні і знов проситимуться на нічліг. Хоча ми справно платимо за оренду стадіону.

"До мене зайшов віце-президент нашого клубу. Він світився від щастя! Виявилось, що за наслідками жеребкування в Кубку України нам випало грати з "Металістом" в Харкові. Це ж безумство радіти подібному! Але в нашій ситуації нічого іншого не залишається. Майбутні два тижні стануть визначальними для нас. Ми провели роботу з київською владою. Знайшли два майданчики, на яких можна звести арену. Подали заявку. Тепер справа за Леонідом Черновецьким. Він повинен прийняти вольове рішення. Я у контакті з міською владою. Вони налаштовані на серйозну роботу. Але часу вже дуже мало.

- Як ви без наявності стадіону змогли пройти ліцензування ФФУ?

- Велике значення мало те, що я особисто просив керівництво нашої Федерації піти мені назустріч. Воно пішли на це, розуміючи, що подібним кроком я просто хочу зберегти команду. А ось чи правильно вони зробили, зараз я не готовий сказати. Може, дійсно варто було діяти жорсткіше. Наприклад, вимагати договір на будівництво арени. Не тільки від нас - від тих же ФК Харків і ФК Львів. Тому що цілий ряд наших команд, які не мають інфраструктури, створені тільки для задоволення їх власників. Насправді це просто самообман. Я перший в списку тих, хто попався на цю вудку".

"Перед початком сезону я думав, що з полем у нас буде менше всього проблем. Я підстраховувався. Говорив на цю тему з Суркісом. Адже "Динамо" теж вигідно здавати свою арену в оренду. За проведення матчу на стадіоні імені Лобановського ми платимо клубу 200 тисяч гривень. Також за регламентом ми зобов"язані надати місце для тренування нашому суперникові - це ще 40 тисяч гривень. Ми захотіли провести тренування на стадіоні ЦСКА - необхідно викласти ще 20 тисяч. Такі у нас витрати".

- До речі про витрати. У минулому сезоні бюджет Арсеналу складав 12 мільйонів доларів. Який бюджет команди в нинішньому сезоні?

- Спочатку ми планували зробити цікаву програму. У тому числі й рекламну. Але нас підкосила ситуація з ареною. Вона відбилася й на селекції. Який серйозний гравець приїде в клуб, який не має власної бази і стадіону? Наші гравці - герої. Тренуються на асфальті, миються в іржавій душовій. І при цьому займають 6-е місце в чемпіонаті України.

"Плюс "Арсенал" стає кузнею талантів. Виросли крила у Романчука, Селезньова, зараз стрімко прогресує Лисенко, починає розвиватися Мандзюк. Зараз наш бюджет - близько 10 мільйонів доларів. Вважаю, що з таким підбором гравців команда займає своє місце в турнірній таблиці національної першості.

- Ви виплатите екс-нападаючому команди Деметрадзе 181 800 гривень, які, за версією Георгія, "Арсенал" йому заборговував?

- Це питання до юриста. Сама ж ситуація нагадує мені дитячий сад. Мені подзвонила одна поважна людина, попросила взяти його в команду. Я взяв. Деметрадзе не зіграв за "Арсенал" жодного матчу. А зараз вимагає якісь преміальні. Якщо кожен пройдисвіт вимагатиме з мене гроші... Коротше, я до цієї ситуації спокійно ставлюся.

Блик

Зараз ви читаєте новину «""Наші гравці тренуються на асфальті, миються в іржавих душових " - Рабіновіч». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі