пʼятниця, 18 січня 2008 12:46

"Представники Дона Кінга готові прийняти мене під крило"

Чемпіон WBO в першій середній вазі українець Сергій Дзінзірук не зміг провести захист свого титулу проти чеха Лукаша Конєчни через травму. Поєдинок скасували другий раз підряд, оскільки раніше на ринг з тієї ж причини не зміг вийти суперник українця. Дзінзірук розповів про свої плани на майбутнє, оскільки у боксера закінчується контракт з німецькою компанією Universum Box-Promotion.

Бій з Конєчни буде останнім вашим боєм за "Універсум"?

- Хороше питання, оскільки після бою з Конєчни у мене закінчується контракт з німецьким клубом. Але відповісти на це питання однозначно я поки не можу. Ми домовилися з "Універсумом", що після цього бою сядемо за стіл переговорів і обговоримо моє майбутнє, можливі умови підписання наступного контракту. Мені сказали, що "Універсум" готовий запропонувати мені якнайкращі умови, тільки щоб я і далі виступав за цей клуб. Але точно все стане відомо тільки після поєдинку. Не приховуватиму - у мене є і інші цікаві пропозиції.

- Окрім фінансових умов нового контракту, на яких ще важливих пунктах ви наполягатимете?

- В новому контракті обов"язково повинно бути вказано, що клуб зобов"язаний організовувати мені щонайменше два поєдинки на рік і один з них найближчим часом повинен відбутися в Америці. Зізнаюся, відчуваю, що я вже засидівся в Німеччині, хочеться спробувати свої сили в США в поєдинках з іншими сильними боксерами.

- Правда, що з вами вже контактували представники Дона Кінга?

- Час від часу надходять дзвінки від різних промоутерських компаній, вони цікавляться моїми планами. Дзвонили і ті, хто безпосередньо працює з Доном Кінгом, вони готові обговорювати зі мною умови переходу під їх крило. Але знову ж таки - після бою з Конєчни. Тоді можна вести предметні бесіди про підписання контракту з ними і про переїзд до Америки.

- Недавно оголосили про створення в Україні промоутерської компанії К-2. Вона відповідає вашому рівню?

- Поки що важко оцінювати її діяльність. Люди тільки об"єдналися, тільки почали разом працювати. Я дуже радий, що така компанія нарешті з"явилася, адже це повинно дати поштовх нашим боксерам, які виступають в Україні. А досвід Віталія і Володимира Кличків, які до цієї компанії мають безпосереднє відношення, і повага до них в боксерському світі, я думаю, принесуть свої плоди - вони зможуть організовувати хороші бої в Україні для наших боксерів. Ми говорили з ними про це, але поки ні до чого не прийшли, тому нічого конкретно сказати не можу.

- К-2 вже організувала чемпіонський бій для Юрія Нужненка, на якому ви були секундантом. Розкажіть, яка була атмосфера в команді Нужненка?

- Просто чудова. У мене була можливість побувати на поєдинку, і я таким чином підтримав Юру. Ми з самого початку настроювалися тільки на перемогу і знали, що боксувати з французом у Франції - дуже важко. Це стосується і ставлення суддів, і тиску місцевої публіки. Тому заряд був на перемогу з істотною перевагою. Юрі потрібно було показати всі свої кращі боксерські якості. І бій дійсно виявився класним. Я дуже радий, що він став чемпіоном світу, сподіваюся, він відстоюватиме це звання і надалі, і ще не раз стане чемпіоном.

- Вам треба вже вп"яте відстоювати чемпіонський титул. Ще не набридло?

- Це моя професія, мій заробіток. Звичайно, хочеться побоксувати і з іншими чемпіонами, спробувати замахнутися на інший пояс. Але поки повинен захищати те, чого вже добився.

- Що легше - боротися за чемпіонський пояс або відстоювати його?

- Коли я ще не був чемпіоном, думав: ось стану ним і все - завдання виконане, буде набагато легше. Вийшло навпаки. Коли ти чемпіон, відповідальності більше, напруги більше, всі хочуть відібрати у тебе цей титул, а ти повинен його утримувати, постійно доводячи всім, що ти найсильніший.

"Аргументы и Факты в Украине"
Зараз ви читаєте новину «"Представники Дона Кінга готові прийняти мене під крило"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі