вівторок, 01 квітня 2008 13:03

"Порту" може повторити долю "Ювентуса"

Керівництво португальської Ліги висунуло "Порту" звинувачення в корупції. Легендарний клуб може бути відправлений до другого дивізіону.

Розслідування ведеться вже давно і стосується низки поєдинків найуспішнішого сезону в історії клубу 2003/04, коли "Дракони" під керівництвом Жозе Моуріньо виграли Лігу чемпіонів. Після розслідування під звинувачення вибрали дві зустрічі.

"ФК Порту і президент клубу Жорже Пінту да Кошта отримали повідомлення про те, що вони звинувачуються в спробі вплинути на результати матчів між "Порту" і "Ештрела Амадора", а також "Порту" і "Бейра Мар" - повідомляє офіційний прес-реліз клубу.

Мова йде про банальний підкуп суддів.  У клубу є п"ять днів, щоб відповісти на звинувачення Федерації, після чого буде винесене рішення.

Фахівці не виключають, що для "Драконів" все може завершитися дуже пагано. Президентові клубу загрожує дискваліфікація від 2-х до 10-ти років у разі доведення вини, а якщо буде доведений не сам підкуп, а спроба підкупу, то від 6-ти місяців до 2-х років. Але це ще не все - "справа да Кошти" вже розслідується прокуратурою і однією тільки дискваліфікацією все це може не закінчитись.

Співрозмовник в Федерації заявив про те, що у разі визнання дій босів клубу корупцією, сам "Порту" можуть відправити до другого дивізіону і виписати рекордний штраф в історії місцевого футболу.

Football.ua
Зараз ви читаєте новину «"Порту" може повторити долю "Ювентуса"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі