четвер, 29 травня 2008 12:13

"Піттсбург" знайшов сили скоротити розрив від "Детройта"

"Піттсбург" знайшов сили скоротити розрив від "Детройта"
Хокеїсти "Піттсбург Пінгвінз" з рахунком 3:2 (1:0, 1:1, 1:1) обіграли "Детройт Ред Уінгз" на своєму майданчику, скоротивши своє відставання у фінальній серії розіграшу Кубка Стенлі до 1-2. Головним героєм матчу став капітан господарів поля Сідні Кросбі, який закинув дві шайби.

Після двох матчів в Детройті серія переїхала в Піттсбург, де "Пінгвіни" не програвали в основний час з 13 лютого, здобувши 16 домашніх перемог підряд, включаючи вісім в плей-офф. Не дивлячись на дві поразки своєї команди на виїзді, вболівальники "Піттсбурга" повністю заповнили 17-тисячну "Меллон Арену", створивши 65-й аншлаг на матчах своєї команди підряд.

На відміну від двох перших матчів фінальної серії, на цей раз відкрити рахунок вдалося "Піттсбургу". Гостям дорого обійшлася неточність захисника Бреда Стюарта, який, починаючи атаку "Детройта" від воріт, послав шайбу в ковзани Хенріку Зеттербергу на 18-ій хвилині гри. Кращий бомбардир плей-офф не зумів її обробити на виході зі своєї зони і вона дісталася Маріану Хоссі. Словак спробував кинути по воротах, шайба потрапила в когось із захисників, її підхопив Сідні Кросбі і вивів "Піттсбург" вперед - 1:0.

Другий період почався з попадання Кросбі в штангу, коли господарі грали в більшості. Вже в наступній зміні 19-річний капітан "Піттсбурга" оформив дубль, підкарауливши біля штанги шайбу, відбиту Крісом Осгудом, - 2:0.

"Червоні Крила" скоротили рахунок, теж розігруючи зайвого. Свій 13-й гол в плей-офф, який вивів його в лідери ліги за цим показником, закинув Йохан Францен. Шведський снайпер підхопив шайбу в середній зоні, по ходу руху до воріт обдурив захисників Едама Холла і Роба Скудері і в ближньому бою переграв воротаря господарів Марка-Андре Флері - 2:1.

На 8-ій хвилині третього періоду паніка біля воріт Осгуда завершилася третім голом "Піттсбурга". Воротар "Детройта" втратив позицію і Холл відправив її до сітки рикошетом від його спини, кинувши з-за воріт - 3:1.

У наступній атаці гості повинні були забивати, але після філігранної передачі Павла Дацюка Томас Холмстрьом умудрився влучити не в порожній кут воріт, а в штангу. Але за шість з невеликим хвилин до кінця періоду "Детройт" все-таки зумів повторно скоротити відставання в рахунку. Мети досяг кистьовий кидок у верхній кут Мікаеля Самуельссона, з яким не справився Флері, який рано сів на коліна - 3:2.

Вирішальним моментом зустрічі могло стати видалення Євгена Малкіна за чотири з невеликим хвилини до кінця періоду, проте "Пінгвінам" вдалося зберегти свої ворота в недоторканності.

Четвертий матч серії, яка продовжиться до чотирьох перемог одного з фіналістів, відбудеться в Піттсбургу 31 травня.

"Піттсбург" - "Детройт" - 3:2 (1:0, 1:1, 1:1)
1:0 Кросбі (Хосса) 17:25
2:0 Кросбі (Хосса, Мелоун) 22:34 ГБ
2:1 Францен (Лідстрьом, Кронвалл) 34:48 ГБ
3:1 Холл (Телбот, Робертс) 47:18
3:2 Самуельссон (Стюарт, Філппула) 53:37
Воротарі: Флері - Осгуд
Рахунок серії: 1-2 (0:4, 0:3, 3:2).

РИА "Новости"
Зараз ви читаєте новину «"Піттсбург" знайшов сили скоротити розрив від "Детройта" ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі