вівторок, 03 червня 2008 12:34

"Піттсбург" продовжує боротьбу за Кубок Стенлі

"Піттсбург" продовжує боротьбу за Кубок Стенлі
Хокеїсти "Піттсбург Пінгвінз" в понеділок зуміли виграти п"ятий матч фінальної серії розіграшу Кубка Стенлі у "Детройт Ред Уінгз", скоротивши своє відставання в ній до 2-3.

Матч, що проходив на майданчику "Червоних крил" і мав три овертайми, завершився з рахунком 4:3 (2:0, 0:1, 1:2, 0:0, 0:0, 1:0). Переможну шайбу в більшості закинув чеський форвард "Піттсбурга" Петр Сікора, використавши 4-хвилинне видалення героя попередньої зустрічі - чеха Іржі Гудлера.

Події першого періоду не могли порадувати червоно-білу армію вболівальників, які повністю заповнила трибуни детройтськой "Джо Луіс Арени". П"ять перших кидків "Пінгвінів" по воротах Кріса Осгуда завершилися двома голами гостей.

"Детройту" потрібно було відіграватися вже на 9-ій хвилині стартового періоду, коли Паскаль Дюпюї відібрав шайбу за воротами Осгуда у захисника господарів Брайана Рафалскі, переадресував її Сідні Кросбі, який відразу віддав пас на Маріана Хоссу. Словацький снайпер "Піттсбурга" не забарився з точним кидком, закинувши свою 11-у шайбу в сезоні.

Через шість хвилин автором другої шайби команди Мішеля Терьєна став Едам Холл. Захисник "Піттсбурга", який опинився за воротами суперника, відправив шайбу на п"ятачок "Детройта". Швидшим за інших до неї встиг захисник господарів Ніклас Кронвал, проте, намагаючись викинути її з п"ятачка, швед відправив шайбу до власних воріт. Так рахунок став 2:0 на користь "Пінгвінів".

Не дивлячись на те, що гості до кінця стартової двадцятихвилинки поступалися господарям за кількістю кидків по воротах (7:8), їх лідерство в рахунку виглядало заслуженим: "Піттсбург" показував, мабуть, свою кращу гру у фінальній серії. До того ж, вперше в цьому протистоянні перша ланка "Пінгвінз" на чолі з Сідні Кросбі перегравала першу ланку "Детройта".

Проте зі стартом другого періоду картина гри почала змінюватися. Вже на третій хвилині "Детройт" зумів скоротити відставання. У цьому епізоді гості не змогли вчасно викинути шайбу зі своєї зони, Кірк Молтбі підібрав її на синій лінії і відпасував Даррену Хелму, який сильно кинув по воротах. Шайбу намагався прийняти на себе захисник "Піттсбурга" Роб Скудері, але вона, зачепивши його, лише змінила напрям польоту, дезорієнтувавши воротаря Марка-Андре Флері.

Ще одним сумним підсумком двадцятихвилинки для "Пінгвінів" стала травма їх провідного захисника Сергія Гончара, який, впавши на великій швидкості, врізався в борт.

Рахунок 2:1 протримався до третього періоду, в якому тренер господарів Майк Бебкок все-таки розвів своїх лідерів, - Хенріка Зеттерберга і Павла Дацюка - по різних ланках. (За винятком гри в чисельній нерівності, швед почав виходити на лід разом зі своїми співвітчизниками Йоханом Франценом і Мікаелем Самуельссоном, а Дацюк - з фінном Валттері Філппулою і шведом Томасом Холмстрьомом). І цей хід сповна виправдав себе. Російський нападаючий незабаром ледь не зрівняв рахунок, але, падаючи, послав шайбу в перекладину. На 47-ій хвилині зустрічі Дацюк все-таки досяг успіху, переправивши у ворота шайбу після кидка Зеттерберга в більшості. На цьому відрізку "Червоні крила" повністю домінували на майданчику, і їх третя шайба, автором якої на 50-ій хвилині став Рафалскі, стала логічним підсумком цієї переваги. Справа йшла до перемоги господарів, трибуни практично безупинно скандували "We want Cup!", проте останній штурм "Піттсбурга", який замінив воротаря шостим польовим гравцем, все-таки дозволив гостям перевести гру в овертайм. За 35 секунд до сирени Максим Телбот повторним кидком з п"ятачка запалив червоне світло за воротами Осгуда після передачі Євгена Малкіна.

Перший овертайм пройшов з відчутною перевагою господарів майданчика, яку, втім, хокеїсти "Детройта" не змогли втілити в гол. Більше того, на 78-ій хвилині Зеттерберг був видалений за атаку гравця, який не володіє шайбою, поставивши під загрозу результат гри. Але бригада меншості "Червоних крил" зіграла дуже вдало, не дозволивши "Пінгвінам" створити реальних загроз біля своїх воріт.

На четвертій хвилині другого овертайму гості знову опинилися в більшості після спірного видалення Даніеля Клірі, але і цього разу "Детройт" вистояв. У кінцівці періоду після видалення Петра Сікори в меншості залишився вже "Піттсбург", але і це не призвело до зміни рахунку.

Розіграш зайвого виявився результативним лише на 10-ій хвилині третього овертайму, коли видалення відбував Гудлер - автор переможної шайби "Детройта" в попередній зустрічі. Цілі досяг точний кидок Сікори, якому асистували Малкін і Гончар.

Шоста зустріч фінальної серії відбудеться в Піттсбургу 4 червня.

"Детройт" - "Піттсбург" - 3:4 ОТ (0:2, 1:0, 2:1, 0:0, 0:0, 0:1)

0:1 Хосса (Кросбі, Дюпуі) 08:37

0:2 Холл 14:41

1:2 Хелм (Молтбі) 22:54

2:2 Дацюк (Зеттерберг, Рафалскі) 46:43 ГБ

3:2 Рафалскі (Францен, Зеттерберг) 49:23

3:3 Телбот (Хосса, Кросбі) 59:25

3:4 Сікора (Малкін, Гончар) 109:57 ГБ

Воротарі: Осгуд - Флері.

Рахунок в серії: 3-2 (4:0, 3:0, 2:3, 2:1, 3:4 ОТ).

РИА "Новости"

Зараз ви читаєте новину «"Піттсбург" продовжує боротьбу за Кубок Стенлі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі