вівторок, 16 лютого 2010 16:43

"Після того, як я пішов, "Челсі" почав деградувати" - Моурінью

"Після того, як я пішов, "Челсі" почав деградувати" - Моурінью

Головний тренер міланського "Інтера" Жозе Моурінью, якого наступного тижня чекає зустріч зі своїм колишнім клубом "Челсі" в рамках 1/8 фіналу Ліги чемпіонів, заявив, що після того, як він пішов зі "Стемфорд Брідж", лондонський клуб почав деградувати. Спеціаліст також додав, що його ворожнеча з Карло Анчелотті, як і раніше, залишається дуже сильною.

"Челсі" в останні два роки явно почав деградувати, і те, що це трапилося після того, як я пішов, не є простим збігом, - сказав португальський фахівець.- У нас були унікальні взаємини між менеджером, гравцями і фанатами, і коли це ламається, повернути все на свої місця дуже складно. З того часу в "Челсі" змінилося багато тренерів, і, можливо, вони не мали потрібної психологією для цього клубу".

"Я знав, що з таким власником довгострокового плану бути не може - ти повинен виграти титул у своїй першій же сезон або сказати всім "до побачення". Я дав клубу те, чого він хотів, проте я знав, що ця робота не триватиме вічно. І хтозна, можливо, їм потрібно було залишити мене і не починати експериментів", - розповів португалець.

Єдиним трофеєм, який "Челсі" завоював без Моурінью, став Кубок Англії в минулому році при Гусі Хіддінку, одному з чотирьох менеджерів, які працювали з клубом після португальського фахівця. До того, як нинішній наставник "Синіх" Карло Анчелотті перебрався в Прем"єр-лігу, Моурінью завжди був з ним у натягнутих стосунках.

"Анчелотті ніколи не був моїм другом, і ситуація залишається такою ж, - додав Моурінью. - В Англії іноземним тренерам, які приносять із собою нові знання і новий досвід, завжди надають велику повагу, але тільки не в Італії - тут тебе поважають, якщо тільки ти італієць. Таких, як я, іноземців, тут не цінують, і тому я завжди говорив, що в Англії мені працювалося краще".

"Інтер" попросив мене виграти для клубу Лігу чемпіонів, і я спробую це зробити. Тому вони поки що зі мною. Проте я завжди буду частиною історії "Челсі". Мені цікаво, чи зможе Анчелотті повторити мій успіх в "Челсі", - сказав Моурінью.

ukfootball.ru

Зараз ви читаєте новину «"Після того, як я пішов, "Челсі" почав деградувати" - Моурінью». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі