вівторок, 13 травня 2008 14:29

"Отримаю величезне задоволення, якщо Тимощук підніме над головою Кубок УЄФА"

Після завершального туру чемпіонату Англії, який пройшов в неділю, український форвард "Ліверпуля" Андрій Воронін дав інтерв"ю виданню "Спорт-Экспресс".

- Андрій, поздоровляємо з вдалим завершенням вашого першого сезону на Британських островах! Ваш гол вийшов вельми ефектним.

- Бачив, що ззаду знаходиться суперник, поставив корпус, щоб йому було важче підібратися до м"яча, помітив, в який кут рухається воротар - і направив м"яч в протилежний. Непогано вийшло...

- Ліверпуль грав на перемогу, хоча в нічого не вирішуючому матчі цілком можна було обмежитися стандартною нічиєю...

- У жодному випадку! Тренер настроював нас на перемогу, просив, щоб ми обов"язково взяли три очки. Перш за все, щоб не розчарувати численних уболівальників Ліверпуля, які спеціально приїхали до Лондона. Крім того, 76 очок за чемпіонат повинні були стати третім результатом нашої команди в історії її виступів в прем"єр-лізі. Нарешті, просто необхідно було поставити переможну крапку. Гра вийшла гарячою - в прямому і у переносному розумінні. Команди швидко проходили середину поля, основна боротьба йшла на підступах до штрафного. Думаю, ми виділялися, вели гру, раз по раз створюючи хороші моменти. По воротах, звичайно, били і лондонці, але жодного стовідсоткового епізоду вони, на відміну від Ліверпуля, за всю гру так і не створили.

- Схоже, Рафаель Бенітес відмовився від експериментів, і ви знову грали на звичній позиції в лінії атаки?

- Так, в парі з Фернандо Торресом, на своєму улюбленому місці - там, де і починав цей сезон.

- Іспанський диво-бомбардир забив черговий гол, побивши рекорд результативності для легіонерів-дебютантів, встановлений колись Рудом ван Ністелроєм...

- У Торреса безперечно талант від Бога. Він багато забивав і в Атлетіко, але 24 голи в першому сезоні в Англії стоять окремо! Дай бог, щоб в наступному сезоні у Фернандо пішло як мінімум не гірше. Він - класичний висунутий нападаючий. Володіє прекрасною швидкістю, вміє вигравати дуелі, виходячи один на один. Іноді Торрес 70-80 хвилин непомітний на полі, а потім з напівмоменту робить гол. Результат багатьох ігор вирішив саме він.

- Ви бажаєте успіху Торресу, але українські вболівальники кровно зацікавлені в успіхах Вороніна. Позмагаєтеся з іспанцем в наступному сезоні?

- Аби обійтися без травм... Перед початком сезону, який тепер уже став історією, я був настроєний проявити всі свої можливості, благо в підготовчий період і на старті чемпіонату все йшло добре. Але, отримавши безглузде пошкодження, вибув на три з половиною місяці. Впевнений, що якби грав більше, коли б не травма, то я і цього року забив би більше. Спочатку, для себе планував 10 голів, але не вийшло. У минулому сезоні було багато хорошого, було і погане. Знаю, що можу грати краще. І забивати більше.

- У Англії освоїлися? Хмари, дощ і туман довго висіли над Ліверпулем, але тепер, схоже, розпогодилося?

- Весна, сонце палить нещадно вже декілька днів. Але справа, звичайно, не тільки в погоді. У команді у мене з хлопцями склалися хороші стосунки. Загалом, рік пройшов непогано. У футбольному плані залишається бажати кращого, але ж від травм ніхто не застрахований. Час летить швидко, дитина росте.

- Як ваш малюк? До м"яча його вже привчаєте?

- Як тільки піде - відразу почнемо. Поки Андрій-молодший намагається повзати, вже майже навчився сидіти. Бешкетує, як всі діти. Ще пару місяців, і почнеться найцікавіше.

- Як відпочили в Іспанії?

- У Марбельї було здорово. Відпочивали разом з сім"єю Йоссі Бенаюна. У них дітей двоє - дівчинці три з половиною роки, синові майже рік. Їздили всього на два дні - купалися, загоряли. Разом обідали в ресторанчику, на свіжому повітрі. Непогана розрядка, адже останнім часом нікуди вирватися не вдавалося. Шкода, що часу було мало. Але нічого, скоро відпустка - надолужимо втрачене.

- Які плани, куди збираєтеся?

- Поки не вирішили. Але більшу частину відпустки, як завжди, проведу вдома, в Одесі.

- На фінал Кубка УЄФА в Манчестер поїдете разом з Шкртелом? Чеський захисник розповів, що збирається особисто підтримати свій Зеніт.

- Дуже хочу піти на гру, але поки немає квитка. Толік Тимощук займається цим питанням. Якщо не вийде - доведеться вболівати за пітерців вдома, біля телевізора... Отримаю величезне задоволення, якщо футболіст збірної України, капітан Зеніта підніме над головою другий за значущістю єврокубок.

- В кінці травня вас чекає поїздка в збірну України...

- До зборів залишуся в Ліверпулі, тренуватимуся. В Київ їду тільки через тиждень - потрібно бути у формі. Зараз нам дали декілька днів вихідних. Голландські збірники вже виїхали - вони перед чемпіонатом Європи збираються досить рано. Іспанці, здається, поки залишилися. Кожному дане право вибору.

- Недавно проглядав старі відеозаписи - матчі збірних СРСР і Голландії на чемпіонаті Європи 1988 року. Вразило: у очах наших футболістів не було і тіні страху перед грізними Гуллітом, ван Бастеном, Райкаардом. Нинішньому поколінню українських гравців відсутність страху перед грандами, здається, невластива...

- Добре пам"ятаю ту команду, що складалася відсотків на 80 з гравців київського Динамо. Які були футболісти, які особистості! Думаю, що радянська збірна зразка 88-го, та і 86-го була набагато сильніша, ніж наша на чемпіонаті світу два роки тому. Тепер склад у нас оновився, з"явилися багато молодих гравців. Для деяких з них це будуть перші матчі у складі національної команди, так що хвилювання цілком зрозуміле. А у мене ніякого страху давно вже не немає. Стільки років граю в Європі, за плечима - виступи за збірну, чемпіонат світу. Який сенс боятися? Потрібно просто виходити і грати. А якщо тремтять коліна - це не обов"язково позначитися на результаті.

"Спорт-Экспресс в Украине"

Зараз ви читаєте новину «"Отримаю величезне задоволення, якщо Тимощук підніме над головою Кубок УЄФА"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі